skräponsdag!

Alltså det här har varit en riktig skitdag. Sov oroligt, drömde konstigt, försov mig. Bra början eller hur? Dagen på jobbet har varit ok. Har gäspat hela dagen bara! Var sen och kollade på en lägenhet som jag gillade jättemycket och inte kan köpa. Fick besked om Fisen som är nyopererad men verkar må bra i alla fall. 

Ja...och så är det en tänkardag idag visst. Funderar på allt och inget hela tiden. Jag är sur och avundsjuk och vill så mycket. Känns som jag är fast i nån sorts bubbla där livet bara rusar förbi och jag gör inget vettigt av det. Befinner mig i Limbo...typ

 Suck. Ska gå å bädda ner mig och tycka synd om mig själv en stund så kanske det känns bättre sen....eller inte


                              


??

Ska börja det här upprörda inlägget med att säga klart och tydligt att NEJ jag är inte rasist, NEJ jag tycker inte illa om muslimer (eller några andra religioner heller för den delen) men idag blev jag....ja jag blev bestört är nog rätt ord på min första reaktion. Skolorna i Sigtuna Kommun var stängda idag. Inte pga av studiedag eller något annat utan för att det var slutet på Ramadan????!!!!??? Sen när blev Sverige ett muslimskt land med muslimska traditioner?  Jag tycker att är man muslim (eller har någon annan religion än den vi har i Sverige) så ska man självklart fira sina traditioner. Men man ska inte stänga en svensk skola p.g.a en ickesvensk tradition. En sådan här dag får väl muslimerna ta ledigt men de andra barnen ska få i skolan som vanligt.

I vilket annat land skulle vi kunna komma och säga att på midsommarafton ska ALLA vara lediga! Nej INGET annat land skulle stänga skolorna pga det. Det är bara "lilleputtlagomgöraallatilllagsSverige" som skulle komma på tanken att införa en helgdag som tillhör en minoritetsgrupp.

Jag är inte religiös eller troende å något sätt, men jag är född i ett land med gamla (och till viss del) kristna värderingar och traditioner. Man ska vara rädd om dem tycker jag. Det är ju det som gör sverige till....ja Sverige!

absolut ska man vara öppen för nya saker, men hur skulle det se ut om vi firade ALLA religiösa helgdagar?? Barnen skulle ju aldrig vara i skolan!

NÄ det här tycker jag är fel. FegSverige har gått för långt.

Phu nu har jag fått ur mig det....skönt!

home alone!!

Tjohoooo! Jag är aldeles ensam! Man kan kanske tro att jag är världens enstöring...jag är väl snarare tvärtom. Men jag har längtat efter att bara få vara. Och idag är jag aldeles aldeles själv :)

Idag har jag bara gjort sånt jag gjorde när jag bodde själv. Slängde mig i soffan en stund, lagade lite mat (kycklingrullar, vad annars??) och nu ska jag gå å bada. Massa skum och ett glas rosé! Japp så får det bli!!

Gotland del 4125 typ

Roliga statyer...gissa vilken jag gillade bäst?!Gotlandsflaggan e fin tycker jag!


SÅ fina betongsuggor med....Lite Gotlandsnatur:
Tack å hej Gotland, hoppas vi ses snart igen!!!
Gotland del 3 (sol)

Ojojoj vilket vackert väder vi hade!!

Det där som ser ut som ett glödande fartyg är faktiskt solen...precis innan den gick ner. Häftig bild tycker jag!!

Nu kommer flera bilder på samma sol (ja alltså samma kväll!!)
Den sista bilden gillar jag...kan bli en bra tavla av den där....


Gotland del 2 (sten)

Jo en hel del raukar såg vi ju....
Haha kan man se MER turistig ut ;)
Där är turisten igen!!


Ja, mycket sten va det å nu orkar jag inte ladda upp mer stenbilder...


Gotland del 1 (mat)

Oj va mycket gott vi åt på Gotland (haha hörs ju på namnet) det märktes i plånboken men det var det värt!!
Creperia Tati. Det godaste på hela veckan!! Galette:

och crepes:


Godricka till havsutsikten :)Frukost dagen efter besök på Munkkällan....


Hrm ja frukost sista dagen ;)

Det funkade det med hihi


uppdatering

jaha...var ska jag börja?? Mycket har hänt sen jag skrev sist... börjar bakifrån. Jobbet går bra, barnen börjar lära känna mig och det blir nog bra det där.

Jag har fyllt år! Dagen firades med en tur i skogen (nåja åkern) för att se på bror som åkte fort. Det var varmt och lite mysigt.

Jag å Lukas:


2 trötta vovvar:


Britta har sin egen sovstil, tur att stenen inte var så hög:


På kvällen åts det godsaker minsann!!

 Näpp ingen hemmagjord tårta denna gången....

Mycket goda kräftor va det!!!På söndagen bjöds det på S-tårta till Rallybror å co! Tack Pappa!!!


hannapanna har en avslappnad stil när hon äter bågar...


Busunge!


Fick fina presenter...bla ett par fiiina hjärtan i titan!!

ok bilden blev inge bra, men de är väääldigt fina i mina öron :)

back to life

jaha idag har vardagslivet börjat igen! Första dagen på nya jobbet gick bra. Lite barn och mycket tid. En mjukstart! Fast nu e det gröt i huvet ändå å jag ska blogga mer om den härliga semesterresan å nya jobbet....en annan dag!!

RSS 2.0