stackars Emil

Han får vara med om mycket lilla Emil. Jag har tagit mååånga bilder på honom senaste tiden....men vem kan låta bli!! Testade en ny funktion på telefonen "sekvenstagning". Den tar 4 kort i snabb följd. Tyvärr är jag lite darrhänt så bilderna bir inte jättebra. Men men...

SNÖ i skägget:

 

  

 

öppna paket:

   

Man får inte ens sova ifred.....


nytt år, ny design!!

Jag sitter å pillar i stilmallen till bloggen, ni som brukar titta in här ser att jag äntligen blivit av med det illgröna färgen och bytt till behaglig ljusblå ;)
Jag är ganska nöjd med nya bloggen. Vill göra fler ändringar men vet inte riktigt hur man ska göra. Trots en massa bra tips! Jag vill göra om Headern och vet i teorin hur jag ska göra.....men i vilket program kan man göra en "bild" och spara som gif eller jpeg???? inte på mindator i alla fall....eller?? Nån datakunnig där ute som vill hjälpa till???

nostalgitripp

Ja vad passar bättre en dag som denna, sista dagen i detta decennium. Tack vare spotify hittar jag massa gammal musik och till den gamla musiken hör en massa gamla minnen. Just nu lyssnar jag på The Cranberries, det var länge sedan, och minns min käraste vän som inte finns med i livet längre. Tänk att jag snart har levt utan henne i 10 år. Det är ju helt sjukt. Jag kände henne bara i typ 5. Tänk att man kan känna så starkt fortfarande. Jag kan tänka på henne utan att börja gråta (nästan) men jag tänker fortfarande på henne VARJE dag. Mitt liv består av 2 delar. Före och efter. Nu när "efter" har varit dubbelt så länge som "före" känns det bara....konstigt. Att en människa kan sätta så djupa avtryck i mig....

Jultripp 09

Ok jag kan skriva lite men jag vägrar lägga upp en massa bilder, dels för att de är suddiga (kamera på G i början av nästa år ;)) och dels för att hela mitt långa inlägg försvann nyss... :(

Jul nr1 den 20:e har jag redan skrivit om. På julafton var det dags för jul nr2 hos Makens bror. Mycket god mat och trevligt sällskap och julklappar. Jag fick en underbar klocka....ok en bild då!



SNYGG VA!!!


Farmor och E hjälptes år med julklapparna. Bra jobbat mellanblomqvistarn! Vi hade köpt radiostyrda bilar åt grabbarna. De var helt livsfarliga, man fick akta fötterna!!!

På eftermiddagen bar det norrut. Vår tradition på julafton har blivit att åka bil. elt ok för det var inte mycket folk på vägarna. jag skulle kära sista biten. Det började bra med sen vart det mörkt, snö och smutsig vindruta vilket slutade med att jag stannade och sa "Jag kör inte en meter till!!" Jag har nog problem med ögonen. jag vet ju att jag inte har något mörkerseende att skryta med men jag blev totalt blid (det blev svart) så fort vi mötte en bil. Lite läskigt. Maken tog över och vi kom helskinnade fram till Mamma å Pappa. Skulle gratta lillstrumpa som fyllde 20 på julafton, men hon behagade inte vara hemma, fick i alla fall se den söta hunden och typ hela lägenheten genom fönstren!   ;)

På juldagen var det dags för jul nr3. Med MIN släkt. 2 bröder med familjer, min faster, mor å far och så vi. God mat igen och fina julklappar. Jag lyckades överraska maken DET är inte lätt. Haha!!! Barnen verkade glada över sina julklappar så det va skönt. Jag som inte gillar julklappar egentligen....men det är ju underbart att ge!!

TACK snälla söta rara mamma och pappa!! Jag kan köpa en kamera!!! Det ska bli helt underbart!


Ja det var "julafton" det. På lördagen bar det av till stan. MAMMA ville följa med!!! DET var otippat och jättekul. Vi hade en härlig dag. Inte så mycket shopping men mycket "tittning". Kollade bl.a NK:s julskyltning. Fantastiskt. Såg en jättefin julkula för det fina priset 216 kr. Som hittat! Haha.
På kvällen hann jag med att träffa V och grabbarna. Mycket skoj, det var länge sedan! Fast det kändes inte så. Konstigt det där.
På söndagen hälsade vi på Farbror T. Sedan fikade vi hos Faster. Mysigt. Det tyckte även Emil som passade på att hoppa upp i soffan. han satt t.o.m i fasters knä!!!



På kvällen åkte vi till A med magen. Då var jag sååå trött så förlåt A och J om jag inte var roligaste sällskapet. men det var himla kul att se er i alla fall.

På måndagen bar det iväg ännu mer norrut. Till Vätö närmare bestämt. På ön växer ett väldigt udda träd:

Det har liksom slagit knut på sig själv.....mycket knasigt!

På Vätö fick vi en rundtur på ägorna (många hus var det!!) och massa god mat. Eftersom jag hade hemlängtan valde vi att åka hemåt senare på kvällen. Vi slog vad i bilen. Jag trodde vi skulle vara hemma efter 23, maken trodde tidigare. Jag trodde att det var 52 mil maken trodde 45. 1-1 blev det. Vi kom hem 23:15 och det var 37,5 mil!!


Sammanfattningsvis kan jag tycka att julen har varit: mysig, mättande, social, trevlig. Fullt upp (som vanligt när jag är "hemma") men jag är glad att jag hann med så mycket. Men trött blev jag, det märktes igår...vi satt å glodde i soffan hela dagen!!!!

Spotify

Förutom den supersnygga klockan fick jag också spotify av Maken. aj lööööv spotify. Tyvärr står det still i huvet....vilka artister gillar jag, vilka låtar vill jag ha?? Svårt att avgränsa sig när det finns ALLT. Och var ska jag börja????

äh....skit oxå

Jag skrev ett långt inlägg med bilder om jultrippen 09...det försvann jag tryckte nog på nåt.....ORKAR inte fixa just nu.

vinter hemma och "hemma".


TRANÅS


Utsikt från min ytterdörr



MÄRSTA


Snö överallt och jättemysigt!!! Jag bara njuter!


julklapp

Jag köpte en cool julklapp till mig själv, eller rättare sagt till kontoret.

Det är tuggat tuggummi-magneter. Ascoola. När jag öppnade förpackningen fick jag mig en överraskning. Jag trodde de skulle vara i typ hårdplast, men de är av nåt gummiliknande material....jätteslemmiga och helt fantaskiska!!!

Bilderna blev tyvärr lite suddiga.



 

Till B-O å Dessan!!

Här kommer lite bilder som utlovat!!


 











Hihi ett litet smakprov, nu får ni komma hit och se resten ;)


home

Nu är vi hemma efter vår årliga julturné. Vi (eller i alla fall jag) har haft det jättebra. Hunnit med massor. Men det är himla skönt att komma hem! Idag ska vi ha en "slappar och latar-dag". Jag ska jobba tidigt imorrn men maken  (den glidaren) är ledig till den 11 jan. LITE avundsjuk JAA.

Jul nr 1

Nu är första julen (av 3) avklarad. Igår kom hela halva tjocka släkten. 18 personer var vi. God mat, trångt men mysigt, tomte och klappar och sen lite mera mat. Som det ska vara. Helt underbart! Idag på jobbet har jag varit väldigt övertrött och lite knasig. Barnen bara stirrade på mig när jag dansade loss till julmusik. Hihi. Men julkänslor, det har jag. Imorse när jag gick till jobbet tänkte jag bara ahhhh vad härligt det är, vad fiiiiint det är ute (och när jag hade gått en stund, fan vad kallt det är idag!!).

Bilder på julen hade jag tänkt att lägga in.....men kameran tänkte att det inte skulle bli några bilder. Och mobilbilderna blev aldeles för suddiga. Skit också.....tomten....om vi ses igen....kamera!! ;)

Julgranen

Vår julgran är helt underbart fantastiskt fin. Ja, kanske inte själva granen, den ser inte klok ut, men med alla kulor, lampor och glitter.....

 





Årets julkula

Är blå med en handmålad ängel på.



Hundjulklappar

Jag har precis slagit in lite hundjulklappar. Emil satt ca 30 cm ifrån och följde min minsta rörelse väldigt intresserat. Nu har jag lagt klapparna på en byrå UTOM RÄCKHÅLL för hundarna. Emil ligger nu nedanför och tittar uppåt och gnäller oavbrutet. Han är ju värre än vilken supernyfiken typ som helst (som jag å mamma hihi).  

redo!

Nu är vi redo för att fira jul imorrn. 18 personer blir vi. Varmt men mysigt!!

Idag har vi städat och grejat hela dagen. Så här fint har det nog inte varit sen vi flyttade in!! Underbart! Grisbaken är i ugnen och snart ska vi provsmaka!! Ute är det ett par decimeter snö, jag hade gärna åkt pulka idag om vi hade hunnit! Nu har jag julkänslor! ahhhhh.....................

kamera... nä

Idag har jag skottat snö, tro det eller ej!! (maken kommer bli mäkta förvånad!!) Jag skulle ta kort på det vackra resultatet....men min kamera tar bara helsvarta eller rosarandiga kort :(
Om jag hade haft en bra kamera hade jag kunnat visa lite mysbilder från helgen. Vi har hunnit med massor. Har tagit några bilder med mobilen, inte så bra bilder men bättre än inga. Undrar om jag har varit snäll i år så man kan önska sig en kamera av tomten.... Ska man köpa en bättre kamera eller ska man nöja sig med den bästa kameramobilen som finns??? SVÅRT tycker jag. Men eftrsom jag tar SÅ mycket bilder så skulle jag vilja ha en bra kamera som inte är svår ann använda!!

Här är lite av vad som hänt senaste tiden:


"Mamma kan inte vi baka pepparkakor med Karina, hon har så roliga formar"
I Lördags kom familjen K på besök. Julmusik och pepparkaksbak HÖG mysfaktor!!


Så här blev de:
 
Liten flicka- liten nalle   Stor flicka- stor nalle

STORA pepparkakor till en som va suris!! Han blev snällare sen!

 



Gullungen ville ha ALLA lussebullar!



Detta är de "roliga" formarna S pratade om!



LUCIA

Lucia är det bästa med julen!!  Jag älskar Lucia. Mysfaktor SUPERHÖG!
Och denna lucia var helt och hållet....underbar. Vi var uppe vääääldigt sent på lördagen men ändå satt jag framför tv:n klockan sju med Te, lussebulle, pepparkakor, knäck och clementin och rös till de vackra sångerna. Och Lucian var så otroligt söt, precis som det ska vara!! Strax efter att det va slut snarkade jag gott i soffan. Vaknade av att maken gormade "vi åker om en kvart" (pepparkakorna sedan i fredags hade inte börjat verka än). 20 min senare satt vi i bilen på väg ut i skogen.


Emil redo!!



Vovvar på DASS hihi



SÖT är bara förnamnet!



Maken släpar på bytet

Å jag "släpar" lite också.

 



Trööööött liten vovve



Tröööööt stor vovve!

Efter fikapaus och power nap fick Ida lite mer energi!

 

Tajkonfamiljen på väg hem!


Stackare, livrädd för granen, men ganska söt!




Glad make         +         Glad fru   =     Underbar Lucia
 


pepparkaksknas

Jaha! Nu ligger ett trasigt pepparkakshus i soporna. Man kan ju inte lyckas varje gång....eller? En fin vagn blev det i alla fall.
Fam K kommer snart hit och ska baka lite pepparkakor. Myyyysigt!! Men några fler husdelar blir det nog inte i år...

julkalendern

Såg på julkalendern idag för första gången. Tyckte inte att det var så mycket att hänga i julgranen (hihi). Fast det kanske beror på att jag missat de första 8 avsnitten. Har inte riktigt fattat att det är december heller. Dumt att ligga på sjukhus i månadsskiftet....blir helt efter  i huvudet.

bagarberta i farten igen.

Under helgen (mellan krämpor, yrsel ochillamående, hihi jag låter som en gammal tant) har jag faktiskt hunnit med lite julmys också. Delarna till pepparkakshuset är klara, ett steg på vägen!! Jag har kokat lite knäck, saffransknäck och "julegott". OCH det ser inte ut som ett katastrofområde i köket!!!!

Igår var jag och fru K (och dotter S) på äventyr. Vi åkte först och tankade (DET var ett stort äventyr ska jag säga!!) sedan bar det iväg på julmarknad i Eksjö. Trots regn och rusk lyckades i alla fall jag känna lite julstämning. Jag köpte bl.a årets julkula (det blev en blå med handmålad ängel), krans till dörren, jättesöta barn som lekte i snön (porslinsfigur typ), årets ängel till mamma (blir du nyfiken nu mamsen?? hihi). Vi började med att äta donut!! Sedan åt jag den obligatoriska ärtsoppan (de andra två bangade, trots att jag sa att det var tradition!!). Trötta, nöjda och glada bar det iväg hemåt. En mycket härlig dag (fast Svärmor saknades, vi har ju åkt på den här marknaden i typ 5 år irad om inte mer). Jag var otroligt trött och seg när jag kom hem.

sportsöndag.

Idag har det varit en "titta-på-sport"- Söndag. Skidskytte och handboll. 2 av favoritsporterna på tv:n. Att det gick bra för Sverige gör ju inte saken sämre. Det var tur att det var så mycket sport på tv:n idag för jag har haft väldigt ont i magen emellanåt. Konstigt, det borde vara över för den här gången tycker jag.


GLAD

Ja man kan ju inte bli annat av att titta på den här lilla ängeln!!

SÖT är bara förnamnet!!


deppig, glad, deppig, glad

Det är så det är just nu. Väldigt mycket upp och ner. Sitter å lyssnar på en massa musik.

"livet tar det livet ger" ..... Jo det är väl så det är. Bra sagt av Nordman.

Det finns mycket tänkvärt i den texten. Den kommer här:

 Dagen du kom fanns det inga gränser, den som har vill alltid ha mer
Allt det du fick skulle visa vägen, livet tar det livet ger
Du ville känna att världen såg dig, den som har vill alltid ha mer
Men det du jaga var bara skuggor, livet tar det livet ger


 Alla är en del av nåt, dar som kommer och dagar som gått
Livet e så mycket mer, mycket mer än du nånsin ser
Alla är en del av nåt, det vi saknat och det vi har fått
Livet e så mycket mer, mycket mer än du nånsin ser


 Drömmar kan växa sig alltför stora, den som har vill alltid ha mer
Allt det du tar kan du sen förlora, livet tar det livet ger
Många som har tar det alltför givet, den som har vill alltid ha mer
Dela i allt är väl själva livet, livet tar det livet ger


 Alla är en del av nåt, dar som kommer och dagar som gått
Livet e så mycket mer, mycket mer än du nånsin ser
Alla är en del av nåt, det vi saknat och det vi har fått
Livet e så mycket mer, mycket mer än du nånsin ser

 Inget kan vi ta med oss, dit vi ska gå, Ingenting bar vi med oss när vi kom
Tiden den kanske lär oss, så vi förstår, att vårt liv är vår enda rikedom


 Alla är en del av nåt, dar som kommer och dagar som gått
Livet e så mycket mer, mycket mer än du nånsin ser
Alla är en del av nåt, det vi saknat och det vi har fått
Livet e så mycket mer, mycket mer än du nånsin ser


fredagsmys

 Emil tar det här med fredasgmys på största allvar!! Han har snott både dosan och popcornen.....snålis. OCH så ligger han i soffan. Totalt ouppfostrad........men ganska SÖT!! 




(när inte Husse är hemma gör Matte som hon vill hihi)

läkare...

Vissa läkare är bra på vissa saker, andra läkare är bra på andra saker. "Min" läkare är bra på det mesta. Tyvärr va han inte på sjukhuset denna gången. Denna gången fick jag "pyjamasnisse". ja han ser ut som om han nyss klivit upp ur sängen, spelar ingen roll vilken tid på dygnet man ser honom. Han var väldigt bra på att göra undersökning och förklara. Samtidigt som han är urusel på att inge hopp. Snarare tvärtom. På honom lät det som om allt redan var kört. Vi som inte ens har påbörjat någon form av behandling. Först blev jag jätteledsen och lyckades skrämma upp stackars maken. Nu har jag funderat och insett att det är inte alls kört....än. Får inte tappa hoppet, måste se saker positivt...... lätt att säga, svårare att göra. Hejja hejja oss!! Lite stöd och förståelse för deppigt humör och lite lust att göra saker skulle uppskattas från nära å kära (det är ni redan bra på! en liten varning bara).

here we go again

Jaha. Nu va jag här igen. Efter ett par timmars ylande och jämrande åkte vi till eksjö. Å här blev jag kvar. Suck. När jag frågade om framtiden fick jag ett gammalt svar. Vi väntar. Det har jag blivit bra på. Vi väntar på provsvar 'långt ifrån ändå från stockholm' på läkaren. Hihi lite gulligt tycker jag med tanke på att allt är elektroniskt nu för tiden. Men jag fattar vad han menar. Det tar tid att få svar. Vi får se vad som händer sen. Nu ska jag ligga här tills smärtan är över för denna gång.

RSS 2.0