Alla helgons dag

Idag är dagen då man ska tända ljus på graven och tänka på nära och kära som inte finns med i denna värld längre. Jag har ju ca 30 mil till kyrkogården så jag tänder ett ljus här hemma istället. Tänker gör jag lite varje dag med det är klart att denna dag kommer extra många tankar, och minnen.

Jag har tillbringat natten på sjukhus och där finns ju inte jättemycket att göra, ett bra ställe att tänka. Så det gjorde jag igår, tänkte alltså. Många funderingar kröp fram...... Jag har inte fyllt 30 än, men jag har varit med om ca 20 dödsfall (nära och kära, familj och vänner) är inte det ganska många???? I och med detta har jag även varit på många begravningar (inte 20 dock) och jag är helt hemsk på begravningar. Jag klarar inte av det, jag bara bölar. Den värsta begravningen jag varit på, grät jag inte för då var jag i chock. Men förra året var jag på mammas mosters begravning. Lilla Elsa hon var en riktig krutgumma. Bodde ensam i ett stort hus ute på vischan. Jag kommer ihåg för ett par år sedan när hon blev så arg på hemtjänsten för att hon inte fick följa med och handla så hon ville inte ha hemtjänst, hon tog taxi till affären. Hon blev 99 år gammal (skulle fyllt 100 en månad efter att hon dog). Detta dödsfall var ju inte direkt oväntat. Hon var gammal och hon hade varit sjuk och så. Men ändå när jag sitter där på begravningen, som inte är speciellt sorglig utan ganska fin. Vem sitter inte å hulkar längst bak i hörnet...jo lilla jag. Jag borde vara portförbjuden på begravningar......



Sjukstuga del 2




Helt ok utsikt från sjukstugan. Lite svårt att se men det var träd och sol utanför fönstret imorse. Såg skönt ut.

Sjukstugan

Jaha här ligger jag. Har lite lagom ont i magen. Tråkigt är det. Men det är bättre att ligga här å ha lite ont än att ligga hemma å ha väldigt ont. Och så slipper maken oroa sig å va hand om mig. Men som sagt.... Tråkigt är det. Tur att jag kommer hem imorrn. Ska ju på kalas!

skrutt

Jag är lite gladare idag fast oxå lite argare. Varje månad hoppas jag och hoppas. Och så kommer de första huggen i magen och jag tänker jaha det blev inget den här gången heller, skit oxå. Ibland blir jag riktigt deppig. Denna gången bara likgiltig.

Just nu ligger jag i soffan, proppad med piller och känner mig ungefär som ett söndertuggat äppelskrutt.....

tjurpuppa

Vet inte vad som hände, jag vaknade och åkte till jobbet i ottan å allt va frid å fröjd. Nån gång runt kaffedags insåg jag att jag va på ett uruselt humör. Men jag fattar inte varför. Allt har varit jättebra idag. Tur att jag slutade tidig så jag kunde gå hem å dra nåt gammalt över mig. Ska blipå bra humör tills maken kommer hem i alla fall!!

Nån som har ett bra tips på hur man bryter sitt dåliga humör??

stackars den svarta katten...

fast den verkar inte fatta riktigt vad den andra menar, eller vad tycker ni? hi hi roligt var det i alla fall.

körslaget

jag sitter och har gåshud (dock motvilligt, jag hejar ju på Pontare) när Olas kör sjunger. Vet inte vad det är men körsång är mäktigt!!!

Ensam hemma....

Maken är på galej och jag och hundarna är ensamna i helgen. Det är skönt samtidigt som jag inte vet riktigt vad jag ska hitta på. Har en hel lista med saker jag vill göra men var ska jag börja och hur ska jag hinna. Jag satte mig vid datorn istället och hittade en sida där man gör fotoböcker och jag började med en om Kretaresan. Det var riktigt KUL men vilken tid det tog, man kan ju göra hur mycket som helst. Så där fastnade jag ett par timmar (och har hunnit göra hela 2 uppslag hihi).



tv.... i datorn

AHA!!! Jag har hittat en trevlig liten sida på internet som vissar ALLA de stora amerikanska tv-serierna. Och de ligger ett par veckor före oss. Helt underbart. Fast maken tycker nog inte det. Förut satt jag mycket framför tv:n....nu sitter jag ännu mer framför datorn.....

Vart f*n är dobidoo??

Här har jag väntat, längtat....å väntat på att dobidoo ska börja, å så säger maken "det är nån gala eller nåt". SUCK. Vad ska jag göra nu då??? Vill inte se på gala, vill se på dooooobidooooooooooo

Min Kretaresa

Ok lite bilder kan jag bjuda på. En liten berättelse eller nåt kommer...jag filar på den (inte)



Utsikt från hotellrummet!!



Den första av X antal Pina colada



Hon badar hon badar!!!!



Mitt i den stora staden Chania ser det ut så här....lustigt




Badpojkar!!



Men!! Vad GÖR norrmännen???   ;)



Så här såg många hus ut på Kreta. Praktiskt. Man kan t.ex. ha den
andra våningen till att hänga tvätt eller ställa utemöblerna...


Här ser vi ut att ha det ganska bra....och det HADE vi!





Fler bilder kommer kanske senare...orkar inte ladda upp fler just nu!!

dålig bloggare

jag vet att jag inte har brytt mig om och orkat med bloggen på länge, det ska bli ändring......snart. Jag lovar!!

back in Svedala

Jaha. Nu har vi återkommit från värmen till.....ganska härligt väder här med måste jag säga. Solen skiner och de är en riktigt härlig höstdag. Vi har haft det underbat bra på kreta och jag komer skriva mer om det vid ett senare tillfälle (....kanske). Vi är hos mamma och pappa och ikväll kommer bror med familj och hälsar på. Ska bli väldigt mysigt att träffa dem, det var ett tag sedan. Imorrn ska vi ka hem och hämta hundarna äntligen!! Vi får väl se hur tjocka(....förlåt välmående) de är denna gången!

Det är konstigt hur fort man väjer sig vid saker. Imorse när vi landade gick jag på toa och tittade mig förvirrat omkring och tänkte "men var ska jag slänga papret....just det i toan!!". På kreta får man inte slänga pappret i toan för ledningarna klarar inte det så man slänger det i en liten behållare brevid.

RSS 2.0