måndagssynd

Jag vet, jag vet, det är måndag och här sitter jag....vid datorn och med tv:n på. Illa illa. Men vi är överens maken å jag och det är det viktigaste. Han betalar räkningar....stackare. Inte kul denna månad! Julklappar....nä det får vi nog hoppa över iår (vilket inte gör mig sååå mycket faktiskt!!). Nu ska jag synda lite till å spela dataspel haha. Ska det syndas skall det göras ordentligt ;)

en NY Karina

Nu är jag inte Carina Cecilia  Elisabet Blomqvist Nordlund längre. Hon e dö å begraven. Den nya jag är Karina Cecilia Elisabeth Blomqvist Nordlund. Inte så jättestor skillnad kanske men det underlättar enormt. Förut när nån frågade c eller k sa jag alltid "välj själv". Jag skrev med K men i alla papper stod det C. Nu kommer det stå K överallt. Hoppas du inte tar illa upp mamsen!!!

snart är det Lucia

jag älskar luciatåg och jag satt å tittade på youtube och hittade det här klippet. Ungerfär 2:16 in i klippet sjunger de min absoluta favorit luciasång. Finns det någon som sjungit in denna på skiva???????????

"Julen är här"

Detta är det mest underbara sång jag någonsin hört. För 20 år sedan kom den och den får fortfarande håret att resa sig och underläppen att darra.....jag har bakat pepparkakor och lyssnat på julmusik. Det jobbiga är att när den här kommer kan jag inte sluta böla.............. suck

Jag har även en annan otroligt bra julsång. Det är också Sissel (Queen of Christmas) och hon sjunger på norska. Den heter "Jeg er sa glad hvar julekveld". Jag fattar inte texten riktigt det är något med jesus.....men den är såå fantastisk!!! Finns den på svenska tro???

Maken och Ida ska ut på äventyr.

De åkte i morse och då såg det ut så här:




Ida hade packat väskan.....med godis eller nåt jag vet inte!!






Jag undrar om Maken verkligen va sugen på att gå på promenad i regnet eller om han rymde när han visste att jag skulle "julfixa"....jag tror jag vet svaret!! Men det gör inget för jag fick massor gjort....på mitt sätt!

här skall det bli julmys....

.....tänkte jag. Och började med att byta gardiner och sätta upp stjärnor. Sen kom jag i "flow" och bar upp tomtar å glitter å allt. Men min make elektrikerna skulle nog inte gillar mitt system med sladdarna:

 

jag tycker det blev väldigt fint!!

 

Jag skulle också ta kort på mina favorittomtar....men jag insåg att av alla mina tomtar har jag aldeles för många favoriter!!


samtalsämnena...

.... i fikarummet har idag varit:

magsjuka....inget jag vill prata om för det är otrevligt

barnafödande....inget jag vill prata om för jag blir bara deppig

svininfluensan....inget jag vill prata om för jag är så less på att prata om och höra om det. Föresten är jag den enda på den här planeten som inte tänker ta sprutan??

magsjuka i samband med barnafödande...inget jag vill prata om eller för den delen höra talas om ifall jag nu förhoppningsvis någon gång i framtiden hamnar på bb.



tisdag igen....

.....och vi har överlevt ännu en data å tvfri måndag. Nja vi fuskade lite å hade på datorena för att kunna lyssna på musik. Maken på skitmusik (vad annars:)) å jag på underbar julmusik. Det blev inga pepparkakor för jag somnade i fåtöljen. Jag har nog aldrig någonsin suttit i den i mer än 10 minuter UTAN att somna, helt sjukt. Men jag gjorde "chokladpraliner med saffranskola" låter väldigt tjusigt men det var enkelt och saffranskolan är helt ljuvlig.

Vardagsmys

I torsdags var vi barnvakt åt Makens brorsöner. Jättekul, tiden gick lite fort bara. Något som man borde göra oftare är att t.ex. duka bordet. Och kanske också äta vid bordet hihi. Det gjorde vi i torsdags. Sedan gick jag och lilldenza på stan det va nåt jippo men regnade så vi tog tillflykt till Åhléns. Där fick han prova nästan alla leksaker hihi. fast när vi gick förbi dem som låter gick jag lite snabbare. Pinsamt tycker jagnär det låter för mycket. Vilken härlig unge han e. Han pillade och grejade men la sedan tillbaka leksakerna så fint i hyllan, Inte en enda gång frågade han om han kunde få eller sa att han ville ha. Jag fick också mycket bra tips på julklappar!!!


Vardagsmys

 


Gullunge!



Miffokatter

Ja det kanske inte är så politiskt korrekt att säga så men jag skulle baka lussekatter och det blev......miffokatter. De ser inte kloka ut, men de smakade ok tack å lov.





Bagarberta in action. Inte lika snygg som Leila eller Tina, men snyggförklädet är på!!
     



På långt håll ser de ganska ok ut!




Det här ser ut som om någon redan har ätit....men det blev pepparkaksdeg till slut. Imorrn skall det kavlas!!
             

tak

Nytt tak är äntligen på G. Efter månaders tjat med banken säger de plötsligt " ja men det är klart att ni får låna, inga problem"..... idioter

vadå vila??

Den här helgen har jag varit väldigt produktiv. Igår städade jag nästan hela dagen. Jobbigt men fint blev det, t.o.m. maken märkte skillnad ;)
Idag har jag redan hunnit med att jobba 2 timmar. Mycket bra för att vara jag. Men nu känner jag att det får vara nog med nyttigheter. Trots att jobbhögen är ganska stor....men man måste ju vila lite under helgen också eller hur?! Och jobbhögen försvinner ju inte, det behöver jag inte oroa mig för ha ha. 
Jag som skulle göra lussekatter i fredags....har inte börjat än. Och pepparkakor. Hittade lite sköna ritningar på pepparkakshus på nätet igår....kanske bli en by till slut i alla fall. Jag måste ju ha lite att göra imorrn. Då är det dags för tv och datafri måndag igen. Ingen av oss ser fram emot det men som sagt det är väl ett tecken på att det verkligen behövs.

försök nr 1

Jag har känt att vi inte är så bra på att umgås och prata så Igår hade vi en tv och datorfri dag. Det var lite svårt att fokusera på vad man skulle hitta på men till slut gick det bra. Min käre maken tänkte AHA jag kan sova. Inte riktigt vad jag menade. Vi behöver göra annat än att sitta i soffan. Så vi lagade mat, åt vid matbordet (inte i soffan) och sen gick vi på långpromenad. Skönt. Och när vi kom hem var klockan typ  åtta och vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på. Maken bytte ut en elkontakt som var rent livsfarlig. Jag satte mig å tittade i massa tidningar och böcker och planerade vad jag skulle göra till jul. Började med en av många listor.
Klockan halv tio gick vi och lade oss. Och jag var sömnigare än jag brukar vara så jag somnade snabbt.

Med lite träning kommer nog våra måndagar bli väldigt bra, men det tar tid att bryta vanor. Jag försökte t.o.m. fuska och sa att vi kunde hyra en film. Tur att maken sa nej. Vi får hjälpa varandra liksom

Björkmysterium

Alla (nästan) björkar här omkring ser ut ungerfär så här:





Men vår fina hängbjörk ser fortfarande ut så här:



Konstigt tycker jag. Och jag som ville kratta upp löven INNAN snön kommer, det hann jag inte förra året och frågan är om jag kommer hinna det den här gången.........

Swisch

sa det och så var helgen slut. Vi har hunnit leka lite i arkadhallen, varit på kalas, ätit massa god mat, spelat en massa tv och dataspel. Och jag har t.o.m. hunnit jobba lite. Nu är jag laddad för en jobbvecka med samtal, möten och många tidiga dagar tjohoo. Nästa helg ska jag börja planera julpysslandet hihi.

....telia........

Jag skulle säga upp hemtelefonabonnemanget eftersom vi inte har kopplat i telefonen sedan kontorsrenoveringen. Fick ett skönt mail av telia. jag måste betala 89kr extra för bredbandet om vi säger upp telefonen. Ok tänkte jag. 89kr är bättre än 200 för något vi inte använder. Men sen ska idioterna ha 500nånting för att stänga av telefonen. Men hallå vad kan det kosta då????? Idioter.....jag gillar inte telia.....de bara krånglar och ska ha en massa pengar....ska byta till bredbandsbolaget eller nåt. SUCK

det snöar...

...och det ligger kvar!! Mysigt.

TUR att maken bytte däcken idag. Nja 3 av 4 ialla fall!!

November

är en fullspäckad månad. Det är APT:er, utvecklingssamtal, föräldramöte, kurser och diverse träffar, vi har haft stängningsdag.....å jag är helt slut. Som tur är blir det lugnt i december. I alla fall på jobbfronten men då kommer allt mysigt (INTE om du frågar grinchen jag menar maken) julstök. I år ska jag inte bli aggressiv och elak (vet jag inget om) utan planera lite bättre. Och inte göra för mycket (lycka till). Ska bara göra sånt som e kul. Baka, åka på julmarknad, ta fram tomtar!! Började göra julkort häromdagen....men det var inte så kul. Är helt sönderscrappad efter albumet jag gjorde till guddotterns ettårsdag. Har ingen lust med papperspyssel (trodde aldrig DET skulle hända) men jag är mer inne på att baka.......vi får väl se hur det blir. Och förlåt till alla på förhand om ni inte får några julkort i år!! Kom hit å hälsa på så kan ni få lussebullar eller saffransknäck i stället ;)

Emil

Min älskade Emil. Han kan va skitjobbig eftersom vi inte kan lämna honom själv och han kissar på sängen eller bryter sig ut. Eller så luktar han svett efter en hel dags skällande........

Men han är den sötaste Emil som finns. Han lyder alltid (mig å inte husse hihi), han tycker synd om mig när jag e sjuk (tyvärr envisas han ju med att ligga på magen när den gör ont!), han är alltid glad att se mig. Han lämnar inte min sida. Min älskling!!! Titta bara på sötisen:

     

Kan man göra annat än att älska honom????


Ida älskar snö

Det snöade för ett dar dagar sedan. Emil ville knappt gå utanför dörren. Ida rusade ut som en kalv på grönbete. Hon är helt galen i snö. Vad lycklig hon va. Så här såg hon ut när vi hade haft snöbollskrig


Snömonster!!


Sköna Fredag den 13:e

Jag brukar ha bra dagar fredag den 13:e. Så även den här. MEN lördag den 14:e ....... ingen bra dag. Så imorgon ska jag nog inte gå upp ur sängen alls hihi.

Jo det ska jag för vi ska fika på stan och kolla in nya Fun Center eller vad det hette. Nån form av spelhall. Ska bli kul!

Apropå sköna fredag. Här sitter jag nedsjunken i soffan ( i paltkoma), har ätit supergod fläskfilé och tittat på dobidoo. Nu bloggar jag lite och lyssnar på gudomlig musik (cornelis och taube). Jag har det ganska bra!! Maken sitter brevid och han ser inte helt deppig ut framför sitt nya tv-spel!! Och vovvarna har smugit sig fram å ligger på mattan båda två (busar). Det är lugnt och skönt i Familjen Blomqvist Nordlunds hem!! Och två hela dagar att bara lata sig (denna helg får vi dock inte vara lika tråkiga som förra, då dör vi snart av tristess)!!




Mumsfillibabba va det kan jag lova!!

pucko på skogspromenad

Jag har verkligen bara latat mig HELA helgen. Och på söndagseftermiddagen fick jag lite panik och tänkte att jag måste göra något vettigt. Det slutade med att jag tog på hundarna reflexer och gav mig ut i skogen på långpromenad. Till en början var det bara skönt och mysigt. Men ju längre jag kom desto mörkare blev det. När klockan var halv fem var jag mitt inne i skogen, där finns inga lampor.....det var skitmörkt. En promenad som tar ungefär 45 min tog bara 35 för jag gick väldigt fort och va livrädd. Och hundarna och jag hade en liten konflikt för de vill ju gärna stanna var femte meter..... det ville INTE jag!! Det var otroligt skönt att komma hem. Jag å Ida som inte har nån kondis var helt slut.

städa

Min kära make hade varit hemma i ca 40 minuter...och på den tiden hade han hunnit släppa ut hundarna OCH städa hela övervåningen. Jag blev väldigt förvånad....tills jag kom hem. "STÄDA" kan betyda väldigt olika saker.

utvecklingssamtal...

..har jag haft idag. Tre stycken och i alla tre familjer har båda föräldrarna kommit. Känns som att de inte är helt ointresserade och oengagerade då. Aj lajk!!

fredag!!

Imorrn är det fredag tjohoo. Denna vecka har varit seg och jag har varit så trött. Ska bli skönt att få vila upp sig i helgen.
Det bästa är inte att det är fredag, det bästa är att det är tidig fredag. Jag har förhoppningsvis hunnit städa och det är fortfarande eftermiddag och inte kväll. Sen kan man ta helg. Jag lääääängtar!

jag ser det snöar....

jag ser det snöar, det var väl......inte så roligt kanske. I alla fall inte att cykla hem i motvind och snö i ansiktet. Men nu när jag är hemma och tittar ut så är det myyyysigt!!


RSS 2.0