öppen bok???

Jag hade en vision (eller illusion kanske) om att jag var lite hemlig och svår att komma underfund med å så......men detta raserades idag. Jag skrev "hej hur är läget??" eller något liknande och personen ifråga kunde med den raden utläsa att jag var på strålande humör!! Snacka om att känna mig. Fast det klart....personen ifråga KAN läsa mig som en öppen bok och personen känner mig mycket väl. MEN skriven text??? Och vi har inte pratat med varandra på jättelänge...... Är du synsk P????

Tisdag....

Idag är det Tisdag och denna tisdag har inte varit helt hemsk.....faktiskt. Jag fick uppleva en underbar förmiddag. Jag gick på promenad med två två-åriga sötnosar i vårsolen. De gick och pratade med varandra som två små tanter och jag bara njöt. Sen när det var dags att gå tillbaka till förskolan var de inte lika söta å glada....men det gick över snabbt!! Ibland är mitt jobb helt underbart!! Det är inte lika mysigt att torka spyor eller ta hand om diarréblöjor, men det glömmer man snabbt. Denna dag kommer jag leva på länge!!

Måndag imorrn

Imorrn är det måndag igen och jag känner mig helt lost. Har inte varit på jobbet sedan i tisdags och kan inte komma in på jobbmailen....har ingen aning om vad som händer .....spännande och lite jobbigt för mitt kontrollbehov!!

fikabesök

Grabbarna grus kom förbi å va lite fikasugna.

   

Just nu håller marodörerna på att utforska min pysselgarderob. Det finns MYCKET att titta på. Jag tror faster får städa sen hihi.

Först kom Jocke in å undrade vad vi gjorde. Fem minuter senare kom Fredde. Om jag klarar 16 barn på jobbet så klarar jag nog 2. Men de är lite söta bröderna Blomqvist!! (då menar jag de äldre!!)


fika i en småstad

Kidnappade fru K för en välbehövlig fikastund utanför hemmets vrå. Problemet med att bo i en liten stad....INGET är öppet på söndagar. Inte ens caféerna. Mycket konstigt. Att jag inte har lärt mig det på 10 år. Jag trodde i alla fall att några fik skulle va öppna. Av de 5 vi körde förbi var bara ETT öppet. Skandal. Om man jämför med Stockholm....jag tänkte att jag skulle passa på att handla lite när jag åker dit nästa helg. Där är affärerna öppna ALLA dagar. På långfredagen 11-18! I LIKE IT!

tid

Det känns som om jag har förlorat en timme av mitt liv.....mystiskt!!

händelserik Lördag

Idag har det varit fullt upp. Skönt att inse att jag faktiskt har ett liv och inte bara sitter med datorn i knät (ja just nu gör jag ju det iof).
Kalaset var mysigt. Lite bilder:

Sötaste ungen i stan (även med skrapsår på näsan!!) sjunger imse vimse spindel


Fru K lagar god mat och vem är väldigt intresserad om inte.....


Idafisen så klart!! Vem annars?!


6-åringen in action!!!


TACK fam K för ett trevligt kalas!!!

På kvällen tog jag mig ett litet bad. Det var länge sedan. Skönt. Fast jag kommer inte sakna bubbelkoppen. Men jag MÅSTE ha ett vanligt badkar i min lägenhet!!!

MYS på hög nivå!!



mmm gott. Fast lite ont i tungan av all ananas!!



Kvällen kommer avslutas med Millenium på TV:n. MYCKET bättre än filmerna!!!


Kalas å glitter

Jag har varit på stan och fixat 6-års present. Det blev lite mjukt och mycket glitter!! Precis vad en rosatokig 6-åring vill ha....hoppas jag. Ja men behöver inte vara 6 för att gilla glitter. Jag känner vissa 29-åringar som också gillar sånt som glimmar haha.

Men va jobbigt det är att handla under tidspress. Jag skulle ha fixat presenten i lugn och ro i onsdags, men hade då annat för mig (samtal med toan) så det fick bli en panikspringning på stan. Blev SÅ sugen på att shoppa lite vårliga kläder....kanske en idé för nästa helg då jag ska till stora staden!

en bra dag?!?

Vaknade upp i morse och kände att detta blir en ganska bra dag. Fick sedan en påminnelse om att det är sorgens dag. Trots att solen skiner, det är vår, och det är 16 år sedan så finns sorgen, frågorna och minnena kvar! Jag tänker lite extra på de närmast drabbade idag. Tiden läker inte riktigt alla sår, det vet jag av erfarenhet. Men livet går vidare. Trots att man har mycket att glädjas åt finns alltid den där lilla biten av hjärtat som alltid kommer värka. Saknaden kommer aldrig försvinna. Livet är tufft att leva!!

barntjat

Jag brukar gilla Malous program efter 10. Men idag är jag så less. När jag kanske äntligen insett att jag inte behöver skaffa barn för att bli en bättre människa.....då tjatar de om att det är "vad livet går ut på" och "det bästa som hänt" o.s.v. Jag brukar inte ta åt mig men jag blir irriterad. Alla KAN inte få barn!! Ska man bara lägga sig ner å dö då??

luggklippning

Idag har jag lärt mig att det är inte jättesmart att klippa luggen utan hjälp av en kam....jaja tur att den växer fort. Och om jag lägger huvudet på sne kanske det ser rakt ut!!

För övrigt har jag slutat spy - skönt. Men det snurrar i magen och jag har inte ätit nåt vettigt än. Får bli en annan gång. Jag funderar starkt på att gå ut å gå en sväng i solen....ja helt frisk är jag nog inte!! Men jag behöver lite luft känner jag!!

man ska inte ropa hej....

för tidigt. Då ligger man hemma med kräksjuka sen. SUCK. Jag som trodde jag hade klarat mig....det var för mycket att önska. Igår spydde jag 8-10 ggr på bara ett par timmar. Sen har jag sovit, sovit och.....sovit. Idag har jag världens huvuvdvärk, men jag kan ju inte ta nån tablett eftersom magen är helt tom.....Jag tycker faktiskt liiite synd om mig själv idag!!

seeeg måndag!

Det började ganska bra i morse men framåt eftermiddagen blev jag sååå trött. Kom hem, duschade och nu är jag....ÄNNU mera trött. Hur gick det till? Det blir ju inte bättre när jag tänker på morgondagen. Efter jobbet har vi kvällsmöte så jag jobbar 8.45-20.15 imorrn. Häääärlig dag!!

Jobbmåndag imorrn....

..... och det känns helt ok faktiskt. Ska bli en bra dag imorrn. Har massor att göra så jag hoppas allt hinns med under veckan!! Fullt ös! Hoppas bara att magsjukebakterierna har lämnat byggnaden!!

pysselsöndag

Lite har jag faktiskt hunnit med idag. Nästa vecka fyller 2 sötnosar år så jag knåpade ihop födelsedagskort till dem. INTE TJUVKIKA nu Hanna å Saga:

 

 

Förutom pysslandet har jag jobbat lite, städat lite lådor, letat efter mina hörlurar (utan resultat), fyllt i massa papper, lyssnat på väldigt varierad musik (allt från Guns´n roses, till Nordman, till The Ark, till Timbaland med mera med mera).


sovmorgon

Idag har jag sovit lääänge. Så länge att jag har huvudvärk.....inte bra. Jag hade lite planer för dagen....men latmasken gnager så vi får se vad det blir.

dagens citat:

Det kanske är tur att jag inte har barn, jag skulle nog vara världens fotbolls/hockey/innebandymorsa. Men jag hoppas innerligt att jag aldrig blir en sån galning som står vid sidan och skriker vad som helst. Idag på innebandymatchen fanns det ett sånt fruntimmer. Hon satt snett bakom mig ett par rader upp. När någon nuddade hennes lilla oskyldiga flicka blev hon galen på domaren. Skönaste kommentaren var i alla fall:

"Men herre GUD för helvete!!!"

haha jag skrattar fortfarande.


Innebandy

Att jag aldrig lär mig. Varje år spelar maken innebandycup med jobbet. Och varje år sitter jag där å glor. Och varje år blir jag SÅ sugen att börja spela igen. Idag var det dessutom kvalmatch för damlaget. Alltså innebandy på riktigt!!! Matchen var riktigt spännande. Tyvärr förlorade de. Men jag satt hela tiden och kände att JAG VILL!!! Fast jag skulle förmodligen inte ha en chans att hänga med tror jag. Det var länge sedan....i ett annat liv.

Här ser ni en som kommer ha ont i kroppen imorrn hihi:



Hejja hejja!



Sötast i publiken va så klart brorsonen:


Lite depp

Suck. Sitter å lyssnar på massa gammal musik och som vanligt bubblar massa minnen fram. Roliga minnen, tråkiga minnen, jobbiga minnen, galna minnen. Det är bäst jag går å lägger mig innan jag blir deppig....fast det är skönt att vara lite deppig ibland. Rensa ur lite ur hjärnan.....Nä tack å go natt!!

fredag

Kvällens fredagsmys blir ananas, cola, pop-corn och SÅ SKA DET LÅTA!!! Äntligen börjar det igen. Jag känner mig lite som en trött pensionär på fredagar. Borde kanske gå på fest eller göra något som inte är så "pensionärigt". Fast jag har ju tittat på pensionärsTV på fredagar sen jag va liten.

Idag har det varit eller!

Idag har det varit seeegt. Vaknade klockan 3 och låg å stirrade i taket ett tag. När klockan sedan ringde vid halv sju kändes det som att jag blivit klubbad i huvudet.....eller som om jag hade varit på brakfest. Världens huvudvärk. Hela dagen har jag varit helt seg i huvudet. När jag kom hem satte jag mig i fåtöljen och ja....somnade så klart!! Det va den dagen det. Har inte lagat middag idag heller. Slarvmaja!!

Chokladbiskvier

Just det jag skulle ju lägga upp bilderna på baket med....


Man kan ju undra vad de här blekfisarna ska bli. vad gjorde jag för fel Pappa????




Steg 2:




Voila!!:

 

Det står att det är små biskvier. Detta är den minsta, det är helt omöjligt att göra mindre juh!!




Antingen eller...

Idag har jag bakat, gått med Ida, varit å handlat, tagit kort på baket, lyssnat på massa gammal musik, läst lite reklam, slumrat i fåtöljen......vad har jag glömt......kanske borde äta nåt.....nä jag tror jag bakar lite mer!!!

Antingen gör jag absolut ingenting.....eller ALLT på en gång. Gyllene medelväg vad är det???

nr 300!!

Detta är inlägg nr 300 och det måste väl firas på nåt sätt..... Ja jag kan ju berätta att jag mår BRA!! Och jag tror att mitt sinnestillstånd nästan skulle kunna kallas lycklig. Hur man nu kan vara det när världen nyss vänt i 380 grader. Men jag tänker fortsätta må bra för det är kul!! På jobbet bara flinar de åt mig! Jag har också fått höra att jag borde genomgå nån hormonbehandling p.g.a. mina humörsvängningar. Men det finns nog inget att göra åt det för jag är ju sån. Är jag glad är jag jätteglad. Är jag sur är jag världens supersuris. Är jag arg så är jag jätte....nä inte arg jag blir nog sur då med.

BE HAPPY!!!

tisdag

Jag har överlevt ännu en tisdag. Denna gick ganska snabbt kändes det som. Har väl pratat för mycket strunt hela dagen hihi.  Nu ligger jag i soffan, under duntäcket, med datorn på magen å tittar på mästarnas mästare på tv:n....skönt

en vacker plats till!!

Idag har jag ju varit på äventyr. Tog bilen och åkte världens längsta och krångligaste väg till Höganloft. Höganloft är en rastplats som ligger mellan södra och norra infarten till Tranås. Jag har varit där någon gång förut. Det är en häftig plats tycker jag. Man ser ut över nästan hela Tranås.


Den bästa bilden idag...tycker jag!



Hade en sån bra idé men resultatet blev inte som jag hade tänkt.




Det är en bänk som döljer sig under snön!!



Det var en vacker dag!



Det var skönt, mysigt, härligt och vackert på höganloft idag. MEN jävligt kallt!! Ska åka en varmare dag (typ i sommar) och ta lite fler bilder....som sagt det är ett kanonställe!!


multitasking

tittar på melodifestivalen, sms:ar och chattar. Jag är jättesocial med alla utom han som sitter bakom mig vid sin dator!! Har mycket socialt att ta igen känner jag!! DYR smsräkning nästa månad!!

Vem är bäst i melodifestivalen då......ja jag gillade ju ingen jättebra. Nu har låtarna etsat sig fast i huvet. Keep on walking är den som fastnat men jag gillar kom-låten för den låter som sarek och nordman.

Spännande...njae men jag har inget bättre för mig denna lördagkväll.

måndagsplan

Å jag har en plan för måndagen.....mycket spännande och jag tror kanske att ni kommer få se resultat här på bloggen. Fick en idé idag, ska ta med mig min kära kamera. Hoppas bara bilderna blir så häftiga som jag tror. Vi får se.....på måndag!!

personlighetsförändring

Något håller på att hända med mig....vet inte om jag gillar det. Jag har nyss varit ute och promenerat....ensam...utan hund i över en timme (+ lite tid vid tänkarbänken). Jag hatar verkligen att promenera. Men, det var ganska skönt. Kanske till och med kommer hända igen!! Håller jag på att bli....hälsosam. Nä DET tror jag inte.....eller????

bättre medicin

Maken kom hem med coca cola och en stor påse med kolabönor!! DET kallar jag medicin. Tackelitack!!

medicin

på panodilasken står det att tabletterna innehåller paracetamol och "briljantblått (E133) och övriga hjälpämnen". Hm det känns tryggt att veta vad man stoppar i sig!!!



ensam hemma....igen

Maken är ute på Sveriges vägar igen och jag och Ida är själva. Den här gången är det faktiskt.....skönt. Jag har varit så sur och tråkig sista tiden så det är nog skönt för maken också att slippa mig!

ja ä int' bitter...

...eller jo det är jag. Jävla skitmage!! Jag var på väg till jobbet men kände att om jag går finns risken att jag svimmar, så ont hade jag. Men efter ett par timmar med piller, varm vetekudde och lite sömn kändes det bättre.

Snöklättringspromenad

Igår fick Ida ingen vettig promenad. Det tog vi igen idag. Skulle gå en liten sväng i skogen bara. Jag kom på att jag ville gå upp till utkiken. En halvmeter orörd snö. Vi fick pulsa, hoppa, krypa. Ibland skönk jag ner till knäna. Höll på att tappa skorna 2 ggr. Till slut kom vi upp. Helt slut båda två. Men det va värt det:


 

Sen skulle vi ju komma ner också.....phu. Det tog en stund men vi kom ner utan benbrott. 
Efter ett tag blev Ida lycklig...hon hittade rådjursbajs. Trevlig tjej det där!!

Djup snö va det:
 

mmmm bajs...gott!!


Jag hade tänkt att gå den korta rundan i skogen. Men det var visst ingen annan som gått den i vinter. Så vi fick följa de "stigar" som fanns. Försökte få Ida att fatta att man inte ska gå i skidspåren utan brevid. Det sket hon fullständigt i. Sen är det ganska svårt att går även på upptrampad mark när det är typ 30cm i höjdskillnad mellan stegen.

Där det var möjligt gick jag på plogad, sandad gångväg. Ida valde.....

snöhögarna! Pucko

Det gick inte att ta den korta vägen så vi fick gå runt hela skogen. Hela äventyret tog ungefär två timmar. men det var ganska skönt faktiskt. Sedan vi kom hem har Ida inte rört sig. Stackarn. Hon kommer ha ont i benen imorrn....och jag med!!


vintervackert

Så här fint var det häromveckan när jag promenerade i stan.







Tranås är en fin stad även på vintern!!

Grattis lilla mamma!!

E de en vanlig dag, e de en vanlig dag
nej det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag
hurra hurra hurra!!!!!!!!!



poff...

..... så va helgen slut. Och vad har jag gjort... inte mycket. Kan någon få mig att sluta vara så lat för tydligen klarar jag det inte själv. Imorrn är det jobbdags igen. Är lite nervös för igår hade jag ont i halsen och idag är jag snorig....bådar inte gott för framtiden!!

operation garderobsrensning

Jaha. Det blev inte så mycket som jag trodde trots att jag var väldigt hård. Nu MÅSTE jag köpa nya kläder snart....hur jag nu ska få pengar till det men det löser sig kanske...

2 icapåsar med "innekläder" blev det. Kom på att det ställe där jag verkligen borde rensa är där jag har jackor, skor å väskor......men jag drar mig lite. Mina skor å väskor vill jag inte slänga nån endaste. Men jag har nog en del gamla jackor som gjort sitt. Får bli en annan dag.

vasaloppet

Jaha. Här sitter jag i soffan å slurpar blåbärssoppa och glor på dårar som åker 9 mil på skidor. Mycket trevlig tradition.

Men för att jag inte ska växa fast i soffan så har jag hela eftermiddagen inplanerad. Det skall rensas garderob (en del av mitt nya liv. Ut med det gamla....inte in med det nya än för jag har inga pengar men sen!!!!) och så ska vi vara barn å hundvakt. Första gången sötaste guddottern skall lämnas hos oss. Pirrigt men kul ska det bli.

sol sol sol

Vilket underbart väder....och här sitter jag inne å ugglar. Skäms på mig. Jag har stor lust att hoppa ner i det 1m tjocka orörda snötäcket utanför altanen men....termobyxorna är på jobbet och jag har ingen lusta att betala 3000 kr om larmet råkar gå (bra bortförklaring va? riktigt nöjd faktiskt).

TACK lilla mamma!!

Min mamma är inte bara den bästa på hela jorden. Hon är den snällaste också!! För ett par dagar sedan (typ Söndags tror jag det var) pratade jag med mamma i telefonen och nämde att jag skulle vilja ha två mössor. En "pippimössa" och en OS-mössa fast rosa, ljusblå och ljusgrå. Idag fick jag paket på posten (idag är det torsdag!!) dessa fina låg i paketet:

Pippimössa med grå botten

OS-Mössa a´la Karina




Detta TROTS att mamma har jätteont i högerarmen. Mamma du är underbar....och lite knäpp, du skulle ju VILA!!!
Men Tack Tack Tack Tack.....tusen TACK


gladare!!

Nu är jag gladare. Såg just ett underbart TV-program. Med bästa bandet och världens bästa sångare. Åh jag älskar The Ark. Kolla programmet!! NÄR kommer nya skivan????

tröttare

Jaha nu va jag trött igen. Och illamående och huvudvärk. Tjohoo vad skoj!!

(fast jag e fin i håret)

piggare

Jag mår lite bättre idag. Insåg att det hjälper inte att deppa ihop. Det går inte fortare för det. Jag försöker ju alltid se saker positivt men det är ibland svårt att leva som man lär. Men idag är det bra. Och jag är faktiskt inte superdupertrött heller. Härligt.

göra nu då?

jaha jag känner mig lite tom och ensam. Maken har åkt ut på hala vintervägar till Skåne. Hoppas de kommer fram. Så Ida och jag är själva. Och jag vet inte vad jag ska göra riktigt. Köket va städat så jag blev lite baksugen och det finns tvätt att tvätta, damma att suga upp, men jag står här lite handfallen och vat inte vad jag ska ta mig för. Å ingen OS är det på tv:n heller. Jag har faktiskt inte ens satt på den (tv:n) trots att jag varit hemma i en halvtimme.

Jag har varit hos frissan och blivit 15 igen hihi. Ser just nu ut som ett litet troll med platt lugg (tack snöovädret). Jag tog en bild men den raderade jag snabbt. Kommer en när jag kammat mig lite! Känns i alla fall väldigt kort och luftigt. Fast jag inser att jag måste färga utväxten snart. Ser inte klokt ut. Nog för att jag fyller 30 i sommar men det är lite tidigt att bli gråhårig!!

RSS 2.0