Februari

Jag tycker mycket om februari. Det finns en speciell anledning. Just runt februari, eller nja just runt 14 februari (alla hjärtans dag) säljs något speciellt i affären. Jag är inte jätteförtjust i all överdriven komers kring alla s.k traditioner, särskillt de som inte är gamla och svenska. Men jag är väldigt glad att dessa finns!!



Nu har jag försökt skriva det här inlägget i flera dagar...men det är alltid nåt som strular. Så här ser i alla fall mina fikastunder ut nu och ett tag framöver ;)


MUMS!!

jaha

JA - jag vet att jag är impulsiv
JA - jag vet att jag har många idéer om saker å ting

Men vafan har jag att förlora - egentligen???

Jag vet vad jag vill (för första gången på lääänge) och jag har många planer....men hur, när och på vilket sätt??

Många frågor inga svar - än!

blommor...

Idag var det svinkallt men strålande sol ute. Nästan så jag fick lite vårkänslor. Efter det här deppiga vädret som varit senaste veckan, var det så härligt. Jag som älskar vintern är faktiskt lite trött på det grå nu. Jag vill ha blommor å gräs och färger.

När jag kom hem tittade jag i fönstret...där HAR jag blommor. Orkidéen blommar, amaryllisen blommar (fortfarande) och jag köpte ju pärlhyacinter förra veckan som blommar. Hääärligt.

Jag försökte ta lite bilder men idag tyckte inte kameran att vi skulle ta några närbilder....vet inte vad det var för fel. Men några ok bilder blev det i alla fall...här kommer ett par:




















ätbart

I dag var det dags att bjuda kollegorna på fika. Jag ville gärna göra en pusseltårta men har ingen sockerpasta hemma så det blev ett annat experiment....

vad blir det om man blandar det här:

Med det här:


Med det här:




Till slut blev det:
Pepparkaksrulltårta med saffranscréme


Smakade helt ok faktiskt!


söndag....

....och dags att bocka av listan...eller nä skit i det. Jag har haft en luuugn skön helg.

Ida och jag har varit på många sköna promenader. Sen har jag tillbringat den mesta tiden i soffan. Tittat på film och sport och läst lite i boken. Tiden har gått vansinnigt fort och det känns som om jag inte gjort nåt vettigt alls. Och nu är det en hel vecka till nästa helg....

Det har flyttats mycket i huset i helgen. En har flyttat ut, en har flyttat in. Och en har bara burit ur grejjer ur sin lägenhet. Det händer saker minsann.










freedag

Äntligen!
Jag brukar längta till fredagar men den här veckan har jag nog längtat extra mycket. Förkylningen har inte tänkt överge mig riktigt än och jag har varit väldigt seg på kvällarna efter jobbet. På helgerna brukar jag ha lite energi till att göra saker. Och listan är lång. Jag kommer inte ens hinna hälften men det gör inget, jag ska slappa också.

i helgen ska jag:

* förbereda lite jobb till måndag
* grejja med lite annat jobb
* läsa min bok som jag fick i brevlådan
* se på skidskytte
* se på handboll
* se en film jag hyrt
* promenera med Idafisen som är här och gör mig sällskap i helgen

Sen ska jag laga massa god mat och städa lite med.....
Jag undrar hur många saker på listan jag kan bocka av på sö kväll....inte alla, det räknar jag inte med. huvudsaken att jag hinner det viktigaste....vilket är det då? Det beror ju på hur man resonerar... Jaja den som lever får se.

NU ska jag i alla fall äta potatisgratäng å ryggbiff MUMS. Det är fredagsmys det! :)

pocketogram

Förra veckan låg jag ju hemma i sängen å tyckte synd om mig själv. Jag fick tipset att se en film eller läsa en bok. Jag hade bara "jobböcker" och hade ingen lust eller motivation till det. Dagen efter fick jag en bok i brevlådan. En härlig deckare som jag ska sätta tänderna i till helgen. Jag har hört talas om blomogram, chokladogram, nallegram m.m. men aldrig pocketgram. Hur coolt som helst.

Och jag blev jätte, jätteglad. TACK så väldigt mycket!

dagens vill ha!

När jag var i sthlm nyligen gick jag in i butiken Stockhome! Mycket trevlig affär med många knasiga saker. Bl.a. hittade jag dessa fiiiina konservburkar med lock och mjölkkannan e fin, den har jag sett på många andra ställen också.



sen såg jag en jättefin ljusstake....den va fin ända tills jag såg priset....över 400kr. Man kan ju undra vad den är gjord av?


helgen

Helgen har varit snorig, hostig men mysig.

God mat, bra film, kramar, promenad....ja, vad mer kan man begära?

I går gick vi på promenad och jag kände att jag var tvungen att ta med mig stackars kamera, jag har ju inte använt den på jättelänge. Men det hade regnat och var halt och blött och väldigt färglöst. Tog lite kort i alla fall. Hade ett väldigt bra motiv....men den bilden får ni inte se ;)
Men några få bra blev det.

Tittut lilla lingon, hur har du det under snön??


I Tranås hänger det snö i luften och träden växer i bågar ;)


Den enda färgen i skogen utom vitt å svart var....brunbeige. Jättemuntert. Inte ens barren på tallarna å granarna var gröna utan bara väldigt väldigt mörka....


Jag tycker nog kanske att snön kan försvinna (ja faktiskt) nu för det är otroligt trist ute nu. Bara halt å grått....deppigt värre.



tv-snacks

Idag blev det en smaskig tallrik till tv-handbollen! Tänkte skrämma bort snoret med en vitaminchock!

Testade lite närbilder också...apelsinen ser ju ganska saftig ut tycker i alla fall jag!



Apropå handboll så va första halvleken så spännande och rolig att titta på så frukten va slut efter typ 6 minuter. Nu sitter jag och inväntar 2:a halvlek men sönderfräten tunga...ananas är gott men farligt. 


effektiv huskur!

ja, alltså jag behöver ett förkylningsmirakel. Om 24 timmar ska jag vara helt frisk.....omöjligt...jaa tror det tyvärr! Så om nån har nåt supertips så fram med det NU!!!

Annars blir min helg mycket mycket.....tråkig. Och inte alls sådär mysig som jag hade tänkt!!
Och jag behöver lite mys i tillvaron så HJÄLP mig ;)

blodig morgon

Idag när jag vaknade kände jag mig piggare....äntligen. Värmde te å satte mig i soffan. DÅ kom det. Massa blod bara forsade ur näsan......på tröjan, på byxorna, på bordet. Tack å lov inte på soffan!! Stackars lilla näsan.....nu har jag legat ner i 30 min och nu har det avstannat....men jag är livrädd att det ska börja igen....mycket otrevligt var det....

Nu ser jag ut ungefär som den här killen.....för säkerhets skull


klättrar lite på väggarna

Tredje dagen i förkylningsisolering och det är inte kul. Idag har jag i alla fall orkat göra lite vettiga saker. Igår orkade jag knappt gå ner å hämta posten. Idag tog jag en lite längre promenad för att hämta körkortet och handla lite. Nåt körkort fick jag inte ut för jag inte hade nån giltig ID-handling...eh nä den giltiga IDhandlingen e ju den jag ska hämta.... Det står att man ska ha med sig någon som kan intyga vem man är, men förra gången behövde jag inte det så jag testade. Det var tvärstopp. Jag tänkte fråga Fru K men kom på att hon HAR ju ingen legitimation som stämmer. Som tur var kunde Make X hjälpa mig när han jobbat klart. TACK! Känns skönt att ha det där kortet äntligen. Och två promenader blev det ju så lite frisk luft har jag också fått.

Sen har jag jobbat lite. Läst om språk som jag har läst lite innan men måste göra om det känner jag. Fast jag orkade inte läsa så länge förrän huvvet blev tungt å ögonen trötta.

Nu ska jag titta på de där stollarna på slottet å äta köttfärslimpa!!

eh......VA? (varning för känsliga läsare)

Igår när jag skulle gå å lägga mig fastnade jag framför en dokumentär på 4:an. Den hette "jakten på den perfekta vaginan". Jag har försökt hitta den för att kunna länka, men lyckades inte. En brittiskt dokumentär om varför unga tjejer vill operera sig "där nere".

Tragiskt är bara förnamnet. Man fick vara med en tjej (tror hon var typ 16) som skar bort delar av inre blygläpparna....med lokalbedövning....jag höll på att spy när jag såg det. Anledningen till att hon ville operera sig var att hennes syster retade henne och ett gäng killar retades med henne. FY FAN vilka människor. Fattar man inte att man kan såra folk för livet. Man fick även möta en muslimsk tjej som skulle gifta sig och "behövde" operera tillbaka mödomshinnan.....

Hittar ni den dokumentären, så se den. Får en att tänka till.....

ok

jag ska sluta skriva om hur sjuk jag är.....

Häromdagen köpte jag en kakform som ser ut som en pusselbit. Nån som vill ha en pusseltårta?? Jag skulle gärna försöka göra en! Fast jag är inte så förtjust i tårta och vill verkligen inte äta en hel......

                    

förkylningen from hell

Alltså....brukar förkylningar bli sämre å sämre å sämre....nu efter så många dagar borde det vända tycker jag. Det tycker inte snoret.
Jag har hittat en nu drog...ja förutom nässprayen då!! Jag håller nämligen på att göra en fotobok. Det är sååå kul. Jag tror att den är färdig nu, men måste titta å pilla lite några gånger till. Risken är att jag gör för många ändringar så den inte alls blir bra...hm...svårt det där å veta när det är perfekt.

Nu ska jag koncentrera mig på att bli frisk. Dricka te, äta apelsiner, dricka vatten (huvva) vad mer kan man göra?? Vila. Det gör jag ju. Gick ner å hämtade posten igår och gick upp igen. DET var skitjobbigt. Stackars lilla kroppen.....


ska man blogga med??

Oj nu var det länge sen jag bloggade. Jag har haft massor att skriva om egentligen, men inte så mycket tid. Nya året har gått fort. Det är redan den 10:e. Och vad har jag hunnit med.....jaa jag har mest varit sjuk. Lite sådär halvrisig. Men NU har skiten brutit ut. Jag längtade lite till jobbet för nu skulle det dra igång efter sega veckor under julledigheten. Men jag kunde inte gå till jobbet i morse och snora ner och smitta hela omgivningen. Just nu har jag ingen feber så det är bara tråkigt att sitta här. Men det går ju upp å ner hela tiden.

I helgen har jag å Bertan varit på roadtrip. Mycket mysigt har det varit....förutom att jag varit halvrisig då.

Jag är glad och har pirr i magen! Kan man begära nåt mer?? Nä tror inte det!!! 

så kan det gå

satt och läste gamla blogginlägg....i början av januari skrev jag att 2010 var ett BRA år....hittils.

Och nu sitter jag här och tänker att 2011 har börjat helt underbart....hrm jag blir lite rädd. 2010 visade sig bli ett riktigt skitår....hur ska det gå 2011.

Äsch sluta tänk så mycket! Lev istället Karina!!
- OK ska göra det ;)

jomen så att....

det sa liksom inte klick utan mer PANG.....vafan gör jag nu då????

jo, jag går å ler..... hihi

Nyårsafton....

... i matväg såg ut så här:

Karinas räkcoctail:


Plankstek på tallrik:


Hallonmousse och frukt


Å kl 12 vart det bubbel!!


anledningen till att planksteken hamnade på tallrik var att jag inte hittade plankorna....frågade make X men han hade dem inte...sen kom jag på att jag nog eldade upp dem innan flytten.... jaja det blev gott i alla fall!!

RSS 2.0