ÄNTLIGEN!!!!

ja det va verkligen på tiden. Diverse kontrakt är påskrivna....å snart mycket snart drar flyttlasset till en helt galet mysig och knasig lägenhet.

"Min" hantverkare har visst fullt upp i oktober (det skall fyllas år å födas barn å annat i familjen) å jag ska börja renovera i mitten av oktober för att kunna flytta in 1 nov (Inte en dag senare helst!!).....så nu måste jag ragga upp nån som kan tapetsera på 2 veckor.... det ska nog gå bra.

Jag kan inte fatta det riktigt....jag ska ÄNTLIGEN få flytta från det här huset!!! (Det är inget fel på huset, jag gillar huset, men jag vill inte BO här en sekund mer än nödvändigt)


skitblogg

Jag har skrivit nånstans i min bloggprofil att jag blir vansinnig av tekniskt krångel.....just nu är jag förbannat jävla vansinnig!!!! Hur SVÅRT ska det vara att byta bild??? Skräpblogg...............

UPDATE:
haha det funkar visst om man svär å är lite arg...nu helst plötsligt är ju bilden där......konstigt

bloggtorka

Eller nja inte bloggtorka.....snarare FÖR mycket att skriva om så jag vet inte var jag ska börja.....eller tänka. Det snurrar på ordentligt i skallen....men om ett par dagar hoppas jag att allt lugnat ner sig och jag kan samla tankarna (å kanske skriva ett vettigt blogginlägg hihi)

Helgen har i alla fall varit helt fantastiskt underbar!! Jag har ätit massa god mat, strosat en hel dag på A6 och myst en hel massa :) SÅNA helger gillar jag!!

Och imorrn händer det grejjer minsann...skriver mer efteråt....för säkerhets skull!!

Val 2010

Det är SÅ skönt att valet snart är över så man kan få se nåt annat på tv å läsa om nåt annat i tidningen. Och om jag hör nåt mer om SD så SPYR jag. Jag skulle kunna skriva ett långt och argt inlägg om dem, men jag orkar helt enkelt inte. Det känns hopplöst. Men jag skulle vilja veta HUR idioterna som röstar på dem tänker.... Förstår de inte vad de gör.

Jag röstade i alla fall HELT olika i de tre valen. Till riksdagen röstade jag på ett parti som jag ALDRIG trodde att jag skulle rösta på. Till kommunvalet gick jag ifrån alliansen helt faktiskt. Och i landstingsvalet kände jag att jag inte kunde gå ifrån dem jag ALLTID röstat på innan. Och jag kryssade bara för lärare å barnskötare hihi

Det känns lite viktigt och högtidligt att gå å rösta!!!

 

 




Sköna Söndag

Har haft en lugn och skön helg som avslutades med en riktig myssöndag!!! Mumsa kräftor å sen se på film å smaska på popcorn, chips, godis, cola å marängsviss. DET är ett bra recept på en Skön (mätt) Söndag!! Sällskapet var ju inte helt fel heller å det underlättar ju ;)

Popcorn

Den funkar vääääldigt bra Veronica!!! Tackelitack!!


Född fri

Låten Född Fri av Björn Afzelius är en helt underbar låt!!! Ville bara säga det!!

Sitter å lyssnar på massa musik å skrålar som bara den!! Undrar hur det ska gå när jag bor i lägenhet....stackars grannar hahaha



lördag

Idag har jag varit latare än latast!! Jag vaknade skapligt men låg kvar å bara mös....
Sen gick jag en sväng på stan. Inhandlade en grillad kyckling som jag skulle äta till lunch. Jag kokade ris och gjorde currysås medan jag rensade kycklingen. Sen när det va dags att äta var jag redan mätt för jag småätit kycklingen medan jag rensade hihi. Men då hade jag en färdig middag till senare ;)

Sen skulle jag äntligen börja rensa skåp å lådor. Jag började med sekretären...det skulle jag inte gjort. Först hittade jag mitt game boy och var bara tvungen att spela lite. Sen tog batteriet slut å jag ägnade en halvtimme åt att leta efter sladden....den finns inte i detta hus!!!  Sen hittade jag en massa gamla papper och dagböcker.... å då gick typ hela eftermiddage åt att läsa.

Nu sitter jag under duntäcket med popcorn å cola. Ser på meet the Spartans....ganska rolig tror jag.

kortslutning i hjärnkontoret??

Ja jag vet inte vad det va för fel på mig igår...men jag får ju mina ryck ibland. Igår när jag kom hem satte jag igång min pilatesvideo och körde igenom den. Sen tänkte jag att jag tar den med thai-chi också eftersom jag inte riktigt kom ihåg skillnaden....det va sååå länge sen. Efter den tänkte jag att va fan nu är jag ju uppvärmd så jag gick ner å körde 30 min på crosstrainern och lite styrkeövningar. Efter duschen kokade jag ägg å drack te. Ok jag åt choklad oxå men lite nyttigt ändå.

Jag trodde att jag skulle va tvungen att rulla ur sängen i morse men jag har bara ont i magen (vilket är bra för det va ju den jag skulle träna) å handleden (jag gjorde nån konstig rörelse igår som inte va bra...). Men jag misstänker att träningsvärken kommer imorrn....

Jag gjorde en kupp mot mig själv....träningsmattan ligger kvar å filmerna ligger framme på bordet....men jag tror inte att det blir nåt idag.....jag är mig själv igen! Sitter i soffan med en cola hihi



Haha så där såg det INTE ut när jag gjorde just den där övningen....

rosor är röda....

violer är blå
smultron är söta
å du likaså






svampar m.m

Idag kom det folk å tittade på huset. Jag köpte en tunnbrödsrulle å begav mig till höganloft (en rastplats med utsikt över Tranås)! Problemet vara att solen gick ner samtidigt som maten kallnade.....så det blev inga solnedgångskort....men jag hittade en häftig svamp:





Å lite löv:

Å ett trasigt träd:



Å en halv blomma:



Ja just det utsikt va det ju oxå... på just den här bilden kanske man inte ser så mycket av just Tranås hihi


En härlig helg!

Jaa en härlig helg har jag haft!! Det började i Fredags med fika på stan med Fru K å sen mat med kollegorna på kvällen. En rolig och mycket trevlig kväll blev det.

På lördagen åkte jag bil....i mååånga timmar. Ja nu har man varit i Åtvidaberg med....de va en liten håla ;)
Tyvärr gick det åt skogen för Rallybrorsan, nåt på bilen (fråga mig inte vaaad!!!) gick sönder. Trist. Jag ska nog inte åka på fler tävlingar...det brukar ju inte gå så bra då!!

Den SER ju i alla fall hel ut....


Utsikt från en rallybil!!
   
Hihi jag e så liten att jag knappt ser ut genom förnstret ju!!


Sen blev det skogspromenad med Idafisen å sen restaurangbesök igen!! En mycket trevlig lördag.

Å söndagen var inte så dålig heller. Vaknade tidigt....somnade om och vaknade sent ;)
Gick på långpromenad i regnvädret. Kom hem å torkade till framför brasan med varm choklad!! Kan det blir så mycket bättre?? Nä tror inte det ;) 


Hon e ju ganska söt, gammeltanten!!


Hon e inte lika söt när hon försöker gömma sin mat under sängen....tokhund




Just det, fick världens gulligaste choklad av semesterfirarna som va på västkusten nyligen!!
Jag äääälskar ju Mirandanallen!! Problemet är ju nu att jag inte vill äta upp den...men det är VIT choklad, så hur ska jag kunna låta bli????


Va?! Torsdag?!?

Är det torsdag idag?? redan? alltså är det fredag imorrn...å sen är det lördag tjohoo!!

Imorrn skall det först fikas med Fru K, sedan på kvällen skall det ätas på restaurang!! På lördag skall det åkas på rally å lämna däck till min underbara bror som ska ta hand om dem och "fixa" till dem!! Å sen skall det ätas på restaurang igen!! Det är ingen hejd på lyxeriet!!!!

Jag ska även ha Idafisen här i helgen....å så skall det städas inför husvisning på må. Phu jag behöver nog semester efter den här helgen!! Inte van att ha så mycket att göra....   ;)

Jag är bortskämd....jag erkänner. Jag har ju Bosse bildoktorn som jag skrev om häromdagen, sen har jag ju min underbara bror som fixar å trixar och tar hand om min bil eftersom jag kan nada!! Eller kanske rättare sagt...min bil är bortskämd hihi. TACK för att ni finns

goda grannar

Ja...om inte mina grannar redan anar att jag är lite knäpp så VET de det nu. Jag klev upp ur badet, drog på mig morgonrock, handduksturban på huvvet. Gick ut till bilen. Startade bilen, stängde av bilen. Sa tjohooo!!. Startade bilen igen, stängde av den igen....log lite för mig själv å klappade lite på bilen, klev ur å gick in. Haha hoppas verkligen ingen såg mig.....men som sagt de anar nog redan.....

Det viktigaste är att blåa bertan är BOTAD!!!!!

Håller tummarna att den är det även imorrn.....

Bosse Bildoktor

Alla borde ha en egen Bosse bildoktor....det har jag :)

Idag fick han göra hembesök p.g.a av att blåa bertan (min bil) hade hjärtstillestånd.....typ. Det sa inte ens klick när jag vred om tändningen imorse. Stendöd. Jag blev lite förbannad, grät en skvätt å sen cyklade jag i ilfart till jobbet men kom ändå sent. Tanken från början var att jag skulle cykla men sen försov jag mig..... Tur att jag har förstående kollegor (eller rättare sagt de känner väl mig vid det här laget).

Nu efter jobbet kom i alla fall Bosse med startkablar.....efter lite fix å trix å motorstopp m.m så körde vi en sväng. Stannade, startade. Å nu kommer den funka sa han!! Jag håller alla tummar. Ska testa igen om ett par timmar.....

Anledningen kom vi fram till ganska snabbt. Belysningen inne i bilen har stått på "door". Det är bara det att lampan har inte tänts och släckts som den ska. Eller rättare sagt jag trodde lampan va trasig för den har aldrig lyst. Förmodligen gjorde den väl det i fredags när jag hade bilen senast.....därav en stendöd bil. Men jag lär mig av misstagen. Nu står lampjäveln på OFF och när det blir vinter å mörkt ska jag tända å släcka den för hand.....tänker inte låta batteriet dö igen.

TUSEN TACK till min privata Bosse Bildoktor. VAD skulle jag göra utan dig!!!



DAGENS HJÄLTE!!!

taskig kondis

Jag har alltid vetat att min kondition inte är den allra bästa.....men att gå från dålig kondis till urusel på bara fem veckor!!! Huva. Det tar minst tio veckor att få tillbaka den ju.....

Jag cyklade till jobbet idag för första gången sedan innan semestern. Till jobbet gick bra det är ju nedförsbacke hela vägen....hem va värre. I vanliga fall brukar jag va lite flåsig när jag väl är hemma längst upp i backen, men idag va jag heeeelt dö. Var tvungen å sätta mig på min fina bänk utanför ytterdörren å pusta ut innan jag orkade hämta posten å låsa upp dörren.....stackars stackars kroppen.....

Ska nog faktiskt cykla imorrn med ;)

Endo, igen!!

Jag vet att jag är liite tjatig om min sjukdom ibland. Men det känns som om folk börjar fatta vad det handlar om. Hittade en artikel på aftonbladet idag!! Det finns alltid de som har det värre.

Idag ligger jag nerbäddad i soffan med mensmonstret på besök. OCH jag har ingen värk den här gången heller!!! Hormonerna fungerar....och just nu känns det som att alla mellanblödningar å humörsvängningar är ett litet pris att betala.

får vem som helst skriva i tidningen??

Skumläste tidningen å hajade till när jag såg Märsta. Trots att artikeln är lite tragisk så undrar jag om de inte har korrekturläsare (eller vad det heter) på expressen...läs detta:


"En död man hittades på lördagseftermiddagen död i en skog söder om Märsta."

Det va ju tur att han inte levde när han hittades död?!?!?!!????

natur, natur

Jaa...idag har solen skinit å jag har varit så glad!!
Jag har varit ute i skogen i flera timmar faktiskt!! Mååånga bilder blev det, som vanligt. Fast jag har raderat en del, finns det mååånga kvar. Jag hade bestämt att ladda up 5 st här......det blir 6 för jag kan inte välja. Från början ville jag ha med 14 men jag orkar inte. Bilderna jag valt är närbilder.....jag gillar närbilder haha

Jag har inte plockat blåbär en enda gång. Illa. Nu är det försent. Men de är fina fortfarande


Den här bloman va lite cool tycker jag!


Jag visste inte att nypon va så håriga även utanpå!!


Jag mötte inte en enda kotte i skogen...men det låg en hel del på marken!!


Jag fick en kompis! Flugan tyckte nog att mina stövlar såg ut som blommor eller nåt!


Jag kände gemenskap med den här blomman. Påminner om mitt trollhår haha


Ok EN bild till......har som sagt övat på närbilder idag...gillar det här faktiskt!!

Lycklig?!?!

Jag hade nästan glömt bort känslan....hur är det att känna sig tillfreds med livet? Mycket är bra i mitt liv just nu (förutom hushelvetet, men än så länge går det i alla fall, å jag har blivit ganska bra på att sopa dessa tankar under mattan!!).

Jag har ett underbart jobb med härliga kollegor och barn som jag lär mig mycket av varje dag.

Jag är fri på ett sätt som jag nog aldrig varit i mitt liv. Jag kan göra vad jag vill, när jag vill!! Den känslan är oslagbar!!

Jag har människor som jag vet bryr sig om mig, både nära och lång ifrån. Tack å lov för msn å mobilen :)

Livet är aldrig perfekt har jag ju lärt mig och det ska det nog inte vara heller. Men när man inte har SÅ många orosmoln utan att det mesta är toppen, då är det härligt att leva!!


lite bilder...

på ruiner. Först ruinen på visingsö!!




Sen en tur tillbaka till fastlandet...


Och upp till Brahehus!





RSS 2.0