jobba, jobba, jobba

Idag har jag jobbat 7.30-20.00. Hääärlig dag. Jag trodde att jag skulle vara helt död vid den här tiden på dygnet. Men jag är oförskämt pigg faktiskt. På något sätt känns det som att jag kan våga hoppas lite. För första gången på länge ser jag ljuset i tunneln, fast det är en bra bit ut ur den.

NÅN gång måste ju saker å ting lösa sig....känns som jag har väntat länge nu!

Jag börjar få koll på allt jobb och fix, börjar kunna känna hopp inför husförsäljningen, inser att jag behöver inte ha livet på "on hold" bara för att jag är fast i huset för tillfället.

Fast det klart jag läääängtar tills huset är sålt och jag kan flytta. Och jag vågar inte hoppas FÖR mycket. Risken att bli ledsen och bedrövad är för stor.....jag är ju en glad prick!! (ibland i alla fall)

lilla Mamma!!

Idag är det visst din dag!! Fast jag vill bara säga att du är bäst alla dar!!

Puss lilla mamma! Hoppas du får en bra mors dag!! Önskar jag kunde vara hos dig idag!!






sovmorgon

Idag vaknade jag vi 8 å tänkte åh vad bra nu hinner jag handla innan jag börjar baka. Sen vet jag inte vad som hände för nästa gång jag tittade på klockan va den 11.15......nu MÅSTE jag åka och handla och baka tror jag inte att jag hinner....... Jag i ett nötskal!! Tänk att man kan bli så trött på sig själv ibland!!


fräsching

Idag känner jag mig otroligt snygg å trevlig. Täppt å snorig om vartannat. Känns som jag har ett kilo havregrynsgröt i huvet. Jag hoppades lite på att det var allergi och köpte allergipiller. De hjälpte inte så jag får väl inse att jag åkt på en dunderförkylning. Får väl vara glad så länge jag är pigg å ja....glad.

På jobbet har barnen varit snoriga i flera veckor. Idag led jag verkligen med dem. jag har varit snorig i ett par dagar och håller på att bli tokig. Hur jobbigt har inte dem det....stackare. Men de klagar inte....så det ska jag inte heller göra......bara lite, för det är ju faktiskt lite synd om mig!! ;)

atjoooo

Igår hade jag ont i huvudet och kände mig frusen, idag nyser jag och snörvlar som bara den. Undrar vad morgondagen har att erbjuda.....kommer inte kroppen ihåg att vi va hemma i feberyra en hel vecka. Det var ju bara 14 dar sen.... :(

dagens vill ha!!

Tittade på världens bästa serie Big bang theory och försökte länka till en speciell episod....men det gick inte så jag får väl berätta om den då. "Sheldon" har alltid massa roliga t-shirtar på sig men den här tog priset. Jag har sett den förut....i Sverige. Men att den skulle visas på Amerikans tv tycker jag e lite coolt. Och jag VILL ha en sån!!!
Jag letade länge på nätet men Tyvärr hittade jag ingen bild på "Sheldon" när han har den men det är ju ändå tröjan jag vill visa!!


fröken duktig

Idag lyckades jag undvika att sätta mig i soffan direkt när jag kom hem. Å tänk så mycket jag har hunnit med!! Bl.a. har jag rensat och städat ur kylskåpet. Fy vad snuskigt det var. Inte så konstigt eftersom jag inte ens kommer ihåg när vi städade där sist. Nu är det i alla fall rent från smuts och gamla produkter. Nackdelen är att jag måste åka å handla för det är vääääldigt tomt.

Och varför varför varför ska det var så himla krångligt att få tillbaka alla hyllor å lådor i kylen igen??  Under tiden de vart diskade och torkade hann de förvandla sig så de inte passar där de satt från början.....sånt gör mig vansinnig!!!



jag såg nog mer arg ut än Nasse men han kan han med!!

sommar?

Vaknade av att solen sken och fåglarna kvittrade. Mycket bra start på dagen.

Jag undrar om sommaren är här nu. Enligt min roliga vädersida som bara stämmer ibland ska det bli 20 grader och sol idag. Det stora frågan är ju om det ska bli sommarvarmt , alltså ska jag ta fram sommarkläderna. Eller ska jag som alltid fryser satsa på jeans å tröja som vanligt??? Vilka bekymmer jag har idag ;)

                               

inspiration

Jag skulle baka en tårta till jobbet tills idag hade jag tänkt, men jag hade inga idéer och ingen riktig lust och inte tid heller för den delen. Det blev köpefika. Billigare å snabbare fast inte lika kul.

Idag när jag kom hem väntade ett bokpaket i brevlådan!!

NU har jag världens inspiration och massor av idéer. Nån som är sugen på tårta??


Barn är ett folk.....

....å de bor i ett främmande land!

Detta landet får man ibland vara en del av i mitt jobb. Idag vid matbordet åt vi fruktsallad. Lilla W 2 år bet i en vindruva så det sprutade rakt på min arm och i ansiktet. Vad gör du säger jag. Hihi säger hon lite osäkert. Jag tar en vindruva å biter så det skvätter åt hennes håll. Hon tittar på mig med stora ögon och när jag börjar skratta gör hon det också. Sedan vill de andra två barnen vid bordet också ha vindruvor och de tuggar som bara den å siktar på mig!! Vindruvekriget slutade med att alla vid bordet skrattade så vi nästan fick ont i magen. Å W skrattade mest, hon höll t.o.m. på att ramla av stolen.....på riktigt.


det regnar! tjohoooo!!

Inatt vaknade jag av att huset skakade. Ja det kändes faktiskt så. Sen kom det en smäll och en blixt och en smäll. Det lät som om nån söt med en kanon (typ) precis utanför fönstret och som sagt, huset skakade.
Idag har det varit soligt och kladdigt och allmänt jobbigt väder, ja somrigt alltså ;)
Men sen när jag skulle åka hem...DÅ kom det. Regnet!! Det bara öste ner. Underbart! Och jag har kommit på att det är väldigt mysigt att åka bil när regnet öser ner!!

Fast nu när jag sitter ensam i "mitt" hus är det inte lika mysigt för det har börjat åska igen. Jag önskar att någon kunde komma å hålla mig i handen lite... någon får gärna komma hit NU!!


första kvällen

Ja här är jag. Första kvällen ensam i det sora huset. Egentligen ingen stor skillnad för jag har varit själv här förut....men ändå är det VÄLDIGT stor skillnad. Och inte ens Ida är här å snarkar.

Det ska nog gå bra ändå. Det är lugnt och skönt i alla fall. Önskar bara att det kunde komma förbi en fe och trolla bort all smuts så att jag kunde sitta här i ett rent väldoftande hus. Men det får jag göra imorgon kväll för hela söndagen kommer gå åt till sanering!! Varenda cm ska putsas!!

fika

Jag gillar att fika! Och jag skulle inte ha något emot att åka HIT å fika!! Lite dyrt kanske men oj va gott!! Sen behöver man inte äta på flera dagar ;)


Fisen överraskar....nä

Ja säga vad man vill om Ida. Hon är som hon är.

Aldeles nyss kom hon in och la sig hos mig. Trevligt tänkte jag.....tills jag tittade ner på henne efter några minuter. Hon låg och råstirrade, ja det såg ut som om hon hypnotiserade något. Gissa vad!!

Resterna av pastan jag nyss ätit. Borde ju inte bli förvånad.

Present till Ida

Just det glömde ju att jag även köpte en present till Ida igår. På rusta....finns mycket kul på rusta. Dessa passade perfekt till Ida tyckte jag!!!


impulsiv - jajjamän

Ja jag skulle ju hitta tillbaka till mig själv och min impulsiva sida. Det har väl gått lite för bra!! Samtidigt som jag funderar mer än nånsin. Hur går det ihop? Kaos i huvudet är det i alla fall. Vem är jag, vad gör jag, vad vill jag??? Det känns som att hur jag än gör så trampar jag folk på tårna. Det vill jag inte, samtidigt som jag måste tänka på mig själv i första hand. Särskillt nu när allt annat runtomkring mig är så luddigt. Mitt motto "Mitt liv är mitt liv och mår jag bra så är det rätt!!!" lät så bra i teorin, och det är så jag vill leva men det va inte så lätt visst. Eller ska jag bara strunta i alla andra ett tag??

Äsch man lever bara en gång vad jag vet, och man är väl dum om man inte gör det man vill!! Jag har inte varit medvetet elak mot någon och planerar inte att vara det heller.

Det finns en anledning till att jag funderar mer än vanligt....eller ja kanske fler, men det jag tänkte på är att det är "den" tiden i månaden. Jag är glad att jag inte ens tänkt på att åka till sjukhuset än!! Och hittils har jag klarat mig med de vanliga tabletterna. Fast jag vet ju att det kommer bli värre imorrn.....

vakna

Jag skulle vilja ha en sån här wake up-light från Rusta. Med klockradio å allt. Tänk att långsamt få vakna och vara så där lugn och harmonisk på morgonen......men sen kom jag på att eftersom jag inte ens vaknar av en glödlampa rakt i ansiktet....så lär jag inte vakna alls av den där........


jag vill jag vill jag vill!!!!!

Såg reklam för den här showen igår!!



22 oktober smäller det i Cloetta Center i Linköping!! Jag VILL!!! Nån som vill följa med??

Jag är inget Queen-fan.....men ett Peter Johansson-fan!! Å Jessica Andersson är inte så dålig hon heller!!

ickeshopppingrunda

Igår följde jag med makeX till Linköping.
 

Han skulle köpa lite möbler och jag skulle köpa...ingenting!
Det hela slutade med att han inte köpte allt han hade tänkt för det fanns inte å jag köpte mer än jag hade tänkt! MEN jag lyckades gå i ett par timmar på IKEA utan att handla minsta lilla pryl!! Men önskelistan växer och växer...det kommer bli dyrt när jag väl flyttar sen. Jag insåg att jag behövde nya skor så det blev 2 par till mig och 1 par till makeX. Gympadojjor och ett par somriga svarta (har jag ju INGA innan!!). Och äntligen har jag införskaffat en ny eltandborste....bättre sent än aldrig.

På kvällen skulle vi till familjen K och grilla. Eftersom det ösregnade var inte killarna sugna på att stå vid grillen så det blev tacos istället. Senare tittade vi på den utomordentligt dåliga serien A-team från 1984.

Man kan tro att det är kungen på besök!!


Sötaste ungen i stan hade fått nya gummistövlar!! Nu kommer hon synas på förskolan i alla fall!!






Hon går nu under namnet "dynamit-Harriet". Här lär gudmor henne att skåla i vinglas! Mycket viktig kunskap att ha i livet!!



Suddiga bilder idag...det va inte vin i mitt glas utan korten är tagna med mobilen!!

Hus till salu del 2

Nu är världens bästa ( ja,det är ju mitt!!) hus till salu igen efter mäklarbyte. Få se om det blir nån action nu!!
KOM Å KÖP

håll alla tummar ni har nu!!!

hata telia del....756 typ

Ja idag hatar jag telia lite mer än vanligt. Jag har ringt, mailat och idag ringde jag igen. Jag har sagt upp bredband och digitaltv. Bekräftelse på bredbandet kom....med förlängd bindningstid till 2012!!! Varför har jag ingen aning om och det visste inte killen i kundtjänst heller. Digitaltv:n har jag inte fått bekräftelse på trots att detta abonnemang sas upp samtidigt. Däremot fick jag ett trevligt brev om att boxen måste bytas ut...men hallå jag har sagt UPP abonnemanget!! IDIOTER!!!
Jag var ändå ganska lugn och sansad när jag pratade med killen i kundtjänst....ett ögonblick jag ska kolla säger han......en kvart senare utan ett ljud lägger jag på luren...å e skitsur!! Hur svårt ska det va???
 Det var ju samma krångel när jag sa upp hemtelefonen. DÅ sa de upp ett annat abonnemang istället, kommer inte ihåg om det var tv:n eller bredbandet. Som sagt det är tydligen jättesvårt......
I ren protest tänker jag säga upp mobilen oxå, orkar inte med alla puckon på det där företaget.
Nån som vet en bra mobiloperatör??

gröt i huvet

Efter en dag som den här vet jag inte vad jag ska skriva. Det känns som om hela kroppen och hjärnan är full med havregrynsgröt. Helt mosigt liksom. Tog en bild som jag tycker beskriver den här dagen ganska bra!!


Tårtor

Jag är lite sugen på att baka tårta....men jag vet ingen som fyller snart så jag får väl glo lite på mina gamla tårtor. Tänkte även göra en tårtkategori här på bloggen....men jag å teknik, vi får väl se om det lyckas. Börjar med att lägga upp några tårtor i det här inlägget....

En sommartårta till kollegorna



Vintertårta till D och J:s födelsedag i februari



Största projektet hittils. Lärde mig massor, å de var jättefina....innan de smälte :(



Tårtan jag gjorde när JAG fyllde år! Hade precis lärt mig göra liljor!!


sist jag hade fikat på jobbet var det alla hjärtans dag!!


Det var här det började med sockerpastan!! Ett år sen nu!!




Bevis på att jag inte ärvt pappas bakgener, kan inte ens göra gelé


En gammal tårta men jag är väääldigt nöjd med soldattårtan till J!!!


Äh det får räcka för idag!! Ännu mer sugen på att baka nu...fast snart har jag fikat på jobbet igen. undrar vad jag ska testa på kollegorna den här gången ;)


Skratt

Det är underbart med folk som får en att skratta!! Särskillt när det kommer naturligt och de inte ens behöver anstränga sig!! Mer skratt till folket!! Eller ja, till mig i alla fall!! ;)

utvecklingssamtal

Utvecklingssamtal är en del av mitt jobb. Ibland är det underbart och ibland är det skitjobbigt. Men det är fantastiskt när föräldrar beskriver sina barn och man bara ser hur stoltheten lyser i ögonen. Föräldrar som är stolta över sina barn, är bra föräldrar!!

klippa film

Idag skulle jag klippa ihop en massa filmklipp till en film va tanken. Vi håller på med ett projekt på jobbet där vi gör en film om hur vi arbetar med sagor på olika sätt. Denna skulle jag försöka klippa ihop. Jag som inte ens vet hur man gör riktigt.

När jag satt med jobbdatorn hittade jag klipp som en student spelade in i höstas. Hon har bara filmat vardagen för att se vad som händer. Jag tittade lite och fastnade i dessa klipp för det var otroligt kul att se dels hur barnen har vuxit och förändrats sedan i höstas. Och att se sig själv i rollen som pedagog är spännande. Jag fick en annan bild av hur jag är med barnen. Mycket lärorikt. Jag såg mycket lugnare ut än jag känner mig på jobbet. Det är väl för att hjärnan går på högvarv kanske. Sen var det ett klipp när jag ensam håller i sångsamling...stackar barn säger jag, som måste lyssna till mitt skrålande varje dag. De kanske får men för livet. Sen vet jag att alla tycker det är jobbigt att höra sin egen röst, men jag låter som ett litet barn när jag pratar....ska nog börja käka skolkrita eller nåt!!

haha Karina jobbar, OCH läser tidningen OCH lyssnar på musik, i sängen så klart!! Jag i ett nötskal!


laga mat

Idag har jag lagat mat!! Det var vääldigt länge sedan. Den gastronomiska upplevelsen bestod av falukorv och senapssås, å då var det inte ens jag som stekte korven haha. Men såsen va riktigt god!!

Alltså ni förstår ju hur lite jag har att skriva om....men här kommer en bild i alla fall!


Mums. Åt så mycket att jag inte behöver laga mat igen på hela helgen!!! :)


RSS 2.0