trädgårdstårta

Ha ha YES. Första gången som det blir nästan ungefär som jag har tänkt. Efter en tårtkatastrof i morse, blev det till slut en helt ok tårta. Jag är nöjd! Och det är inte ofta!!Den är lite mjölig uppepå, det är en säkerhetsåtgärd för att inte marsipanen skall smälta igen.....det var det som hände inatt. i morse när jag öppnade kylen såg jag bara grönvittgenomskinligt klet. INGEN vacker syn!!

gräsklippare

Vi har införskaffat en sprillans ny gräsklippare. Av märket STIGA så klart vi bor ju ändå i Tranås. Det roliga var instruktionsboken. Jag skojade först med maken och sa läs den norska varianten så blir det lite kul. Det behövdes inte ska jag säga. På första sidan står det "motorn bör inte användas av någon som läst instruktionsboken".

Jag sa att jag får väl läsa så får Maken använda den sen då...... HAHA kul var det i alla fall.

döhögen

man kan ju undra om hundar får gamnacke........troligtvis inte för så här ligger hon jämt å sover.


bebis

Jag har skaffat en bebis, visst e han söt!!


mel. nu grönskar det

"Nu grönskar det på våran tomt
det doftar av pärlhyacint
kom med kom med på vandringsfärd
bland blomster å gröna blad
var dag är som en resa nu
det växer i varje vrå
Så njut min vän, njut av blommorna
känn dofterna sprida sig"

          


Jag tror jag är bättre på tulpaner än låttexter.................

om helgen!

Jaa nu ska jag försöka berätta om den härliga helgen vi hade. Virrig som jag är, glömde jag min kamera hemma så maken fick fota med mobilen......inte så bra bilder tyvärr.
Det började inte jättebra. Vi fastnade i rusningstrafiken utifrån Stockholm. Vilka dårar det finns på vägarna. Vi höll oss i samma fil medan alla runtomkring bytte filer hit och dit. T.om. en lastbilschaufför skulle tränga sig in i vår fil för att 10 minuter senare byta tillbaka. Suck. TUR att inte jag körde!!
Väl framme i Vallentuna fick vi god mat innan det var dags för avfärd in till stan. Eller ja, Gamla Stan hamnade vi i. Maken och jag pratade innan om vad vi trodde vi skulle göra å nåt med musik var vi ganska överens om. Vi hade rätt. Hamnade i en av alla källarpubar i Gamla stan. Wirströms Pub hette detta ställe. Jag skulle inte vilja vara servitör där. Många gångar och små rum och håligheter. Häftigt ställe. "Big Walker & the Blue Souls" hette de som spelade. De var sååååå bra. Jag lyssnar inte på blues så ofta så det var kul att göra något man inte brukar. Sedan trodde jag att det var dags att åka hem igen, men icke. Vi fick en rejäl överraskning. Hamnade på "Absolut Ice bar". Kallt coolt ställe!! Jukkasjärvi i miniatyr. Hade ingen aning om att det fanns, så det var riktigt kul att få uppleva. Sedan bar det av hemåt och vi åt lite "nattamat". Mmm gott.
På lördagen var det lite lugnare aktiviteter på schemat. Vallentuna kommun är den runstenstätaste kommunen fick vi lära oss. Temat för dagen var fornnordisk mytologi och vackra utsikter. Jättekul eftersom både jag och maken älskar fornnordisk mytologi. På kvällen kom kusin A på besök. Hon blev nog lite förvånad att se mig där. Men det var jättekul att träffa henne, det händer ju inte så ofta. Vi åt god mat och tittade på Schlagern. Mycket trevlig kväll.
På söndagen var det dags att fara hemåt. På vägen tittade vi förbi kusin A. De håller på att renovera huset som familjen bodde i när vi var små. Det var kul att få komma dit och se. Jag har inte varit där på många år. Vilken skillnad det blir. Å vilket jobb de har lagt ner. Jag fattar inte hur folk orkar. Men jag tror det kommer bli jättefint när det blir klart.Faster och L ser ut att ha det ganska bra i katakomberna!!!
  


Kallt ställe!                                                          
                                


Men vi hade kulLiter historisk kultur!                                          
                            
 

Snygg sten
 


Vacker dag, vacker plats!                           
                                   


Här sitter vi vid en tingsplats från 1000-talet.STORT TACK till faster och L för en fantastisk helg.
Hoppas ni snart kommer till Småland!!


animusic

Jag har haft en helt fantastisk helg som jag ska skriva mer om när jag har mer tid och ork och när jag har lagt in bilder i datorn. Kom bara på en sak. Fick se något sjukt häftigt idag. Kolla klippet så får man en liten försmak.

Tjohoooo

Nu börjar livet igen. Stressen å pressen försvann i ett nafs! Jag är nu stolt ägare till en papperslapp som tillsammans med leg intygar att jag har KÖRKORT!!

Nu kan jag fokusera på andra mindre bekymmer!!

Hurra hurra hurra hurraaaaaaaaaaaaaaaa

Emilskrutt

Emil har varit hos frissan!! Hårmonstret blev till lilla råttan!!

Före                                Efter
   

Men söt, det är han i alla fall!!

Tårtor

Dekorera tårtor är KUL. Här kommer bilder på doptårtorna och andra tårtor jag gjort!!

        

Fönster

Vi har ett väldigt udda fönster på vårt hus som jag tänkte visa. Det roliga är att på insidan bygger maken en bar. Passar ganska bra eller hur?


Så ska det låta

Jag säger bara.....Roger Pontare. Vilken röst. Och vad han kan göra många olika sker. Jag gillade honom innan men nu är jag även imponerad!!!

Lyssna själva här. Nån som håller med?

HELG

Phu trodde aldrig att den här veckan skulle ta slut. Många långa dagar å jobbiga saker. Jag är inte skapt för att köra bil har jag märkt. Lägger snart ner hela projektet. Jag är SÅ less.

Igår kväll hände det äntligen lite roliga saker. Jag gjorde tårtor till dagens dop. De blev faktiskt fina. Inte illa pinkat av lilla mig. Sen hur det smakar....har jag ingen aning om men det är ju inte så viktigt haha. Bilder kommer...en annan gång. Ska snart åka till kyrkan.

idastolle

Ida har lekt med vattenballonger idag. Det var himla kul och jag skulle lägga upp en liten film här men det gick visst inte - typiskt

bilder från torpet!

 Här räfsas det på som bara den!!

 tvätta tvätta

 fikapaus .... mysigt

 fint ställe - torpet

sugar paste....

Har köpt sugarpaste så jag kan göra suuuperfina doptårtor till den underbara lilla varelsens dop på lördag. Men jag har ingen aning om hur det kommer att gå.....måste nog ta å testa lite ikväll så jag vet vad det är för material egentligen. Börjar känna pressen nu....tänk om det går åt ....skogen. Men, jag har en tråkig back up plan i värsta fall!!

Trädgårdsmästare

Idag har vi jobbat ordentligt ute i torpet. Vi har städat både ute och inne. Det är ganska kul att fixa och dona när man är några stycken.....kanske ska bjuda hit lite folk så vi också får lite fixat här hemma!!

Bilder kommer när kameran (och jag med för den delen) har laddat batterierna igen!!

RSS 2.0