Dagens musiktips!

den här texten är underbar!! Och så BRA.


"här är jag klädd i mig - blir du förstummad
 där är du klädd i dig - jag är förlorad i
 ditt jag, det som är du.."

Lyssna på låten Klädd i mig av Maja Gullstrand. Den e kanon!

Soldatänka och 95 år gammal....

...det är jag just nu. Mannen åkte ut i skogen för några timmar sedan och ska leka av sig lite (jaja övning heter det officiellt). Jag sitter här i soffan och mår för tillfället ganska ok. Men sedan reser jag på mig och ska typ gå på toa (vilket tar ca 10 minuter å toan ligger 3.5 meter från soffan) och sedan dunkar det i magen igen, eller axlarna, eller i ryggen. Därför känner jag mig som om jag vore ca 95 år gammal. Jag är inte såå rörlig för tillfället. Men humöret är på topp. Det kan ju bara bli bättre fr.o.m. nu!

Imorgon är det 60års kalas på schemat. Hoppas jag är så pass pigg så jag kan närvara. Jag blev riktigt stolt över paketet och kortet. Jag tror att Djurgårdsfanatikern blir glad.

spraydate

Hi hi såg nyss att jag har spraydate som en länk på min sida. Passar väldigt bra eftersom jag och maken träffades på spraydate för mer än 8 år sedan! Visste inte att det fanns kvar ens.

titthålsoperation

Jaha. Då är äventyret över. Jag är hemma efter operationen. Det gick bra. Just nu är jag cyst-fri. vanligtvis får man komma hem samma eftermiddag. Men inte jag inte. Mådde pyton på uppvaket och spydde som en gris hela kvällen. De ville ju inte skicka hem mig med tom mage och jag ville ju inte åka hem förrän jag var pigg. Jag somnade på uppvaket och sov ett par timmar mellan kräkningarna. När jag väl kom upp på avdelningen hade doktorn gått hem så på sätt och vis var det bra att jag fick vara kvar annars hade jag inte fått prata med honom direkt utan i telefonen. På kvällen slutade jag spy och somnade igen. Mitt i natten vaknade jag och var helt disorienterad. Fick mer värktabletter och kollade klockan: 02.35. Då var jag inte trött så jag läste lite skvaller å somnade igen efter en halvtimme.
Klockan 7 vaknade jag av att nån tände ALLA lampor. Då kom det in en tjej som skulle göra nåt ingrepp en stund senare. När hon åkt iväg efter nån timme kom en till tjej som också skulle göra titthål. En himla trafik.
Jag fick frukost men var lite rädd för att äta (hade ju inte fått i mig nåt på 1,5 dygn). jag smuttade lite på teet och filen och det gick bra. Jag har ett bra tips om man är kräksjuk, ät tutti-fruttitabletter så smakar det inte alls så illa.
Jag har lärt mig lite av min sjukhusvistelse. När de säger strax eller nu så menar de en halvtimme, säger de snart kan det vara en halvtimme eller fler timmar.

Nu ska jag äta lite värktabletter (känner att jag är på väg ut ur dimman) å tycka lite synd om mig själv i soffan!


Så klokt sagt av Nordman

"Inget kan vi ta med oss, dit vi ska gå, Ingenting bar vi med oss när vi kom

Tiden den kanske lär oss, så vi förstår, att vårt liv är vår enda rikedom"

Denna fenomenala textrad kommer från den helt fantastiska låten "livet tar det livet ger" av Nordman. Ta och lyssna på den låten när du får tillfälle. 


2 viktiga helomvändningar

Man är väl inte bättre än man kan ändra sig! Jag är väldigt bestämd med vad jag tycker om saker och ting. Men vid två tillfällen har jag faktiskt ändrat mig.
Det ena handlar om det här med giftermål. Jag har alltid sagt att jag aldrig ska gifta mig. Det är så många som skiljer sig så det är bättre att leva som sambo...inte lika krångligt. Förra året gjorde jag en helomvändning. Vet inte varför det bara blev så. Jag är ganska impulsiv. Jag sa till mannen att om vi gör såhär och såhär så kan vi gifta oss. Jätteromantiskt eller hur! Ingen kyrka och inget hallabalo var mina krav. Ok sa han något förvånad. Han hade pratat om det många gånger och till slut insett att det inte var någon idé. Men men
Så den 18 augusti gifte vi oss. Alldeles själva i Göteborgs Rådhus (ja två vittnen, inga vi kände, och vigselförrättaren var ju med). Släkt och vänner visste inget men blev nog överraskade när det damp ner en inbjudan till fest i brevlådan. Vi hade ett avslappnat litet tårtkalas hemma i trädgården. Visst hade det varit häftigt med ett jättekalas men detta var mycket mer vi. Inte massa bestyr och nerver och ståhej. Skönt. Så nu är vi gifta och det är ingen större skillnad. Men det var en kul upplevelse.

Det andra handlar om det här med barn. jag har alltid sagt att jag INTE vill ha några barn. Eller rättare sagt jag ville inte föda några barn. Jag kunde gärna adoptera ett barn som inte hade någon annan. Det finns så många barn som skulle behöva någon.  Alla runtomkring tjatade och sa att det fanns ju hjälp att få. Då blev jag ännu mer anti och tyckte alla var skitjobbiga.  Men för några år sedan kände jag att det ändå skulle vara speciellt med ett eget barn. Och det finns ju kjejsarsnitt. Jag slutade med p-piller och tiden gick. Inget hände. Jag fick skitont imagen en dag och hamnade på sjukhus. Till slut, efter att ha uteslutit urinvägsinflamation och blindtarmen, gjordes ett titthål och de upptäckte att jag hade en cysta på äggstocken som spruckit. Det var det som gjorde så ont. Läkarna upptäckde då att jag hade endometrios. Jag hade ingen aning om vad det var och tänkte inte mer på det. Vi åkte hem och fortsatte försöka bli med barn. Inget hände. Sedan efter många månader blev jag gravid (på vår bröllopsdag tror jag). jag mådde pyton i 4 veckor och gick ner 10kg. var hos läkaren och gjorde ultraljud. Han såg då en cysta igen på äggstocken. han sa att graviditeten var bra för cystan. Ett par veckor senare var jag tillbaka på kontroll av cystan. På ultraljudet syntes då inget hjärtljud på fostret. Tillbaka en vecka senare för ett nytt ultraljud av en annan läkare. Det konstaterades att fostret inte levde. Två dagar senare lades jag in för ett MA. De stoppar in tabletter vid livmodern för att driva ut fostret. Det brukar ta ett par timar. jag var där hela natten. Till slut kom allt ut som det skulle och jag slapp skrapning phu.
Nu ett år senare skall jag in på måndag och opereras. Jag har nu två cystor, en på varje äggstock. Dessa ska tas bort och läkaren ska titta på livmoder, äggledare och äggstockar så att allt ser ok ut. Jag har ju inte blivit gravid på det här året och de ska kolla upp om det är något knas. De ska även kolla upp hur utbredd endometriosen är. Jag har läst på lite om sjukdomen och känner igen mig en hel del. Jag förstår bättre nu varför jag mår som jag mår ibland.
Så nu vill jag alltså ha barn. Jag vill fortfarande inte föda. Men i kampen för att bli gravid har jag glömt bort det. Det får jag ta itu med när det händer.

Här är jag

Vem är då Karina?? Det kan man undra. Jag är 28 år. Född och uppvuxen i Märsta som ligger ett par mil norr om huvudstaden. För åtta år sedan skakades min värld om rejält. Min bästa vän dog, samtidigt träffade jag en kille som numera är min man. Jag flyttade (flydde beroende på hur man ser det) till mörka Småland. I början var jag fast besluten om att en dag flytta tillbaka. Efter ett par år minskade denna längtan och jag insåg att det är inte hälsosamt att bo på ett ställe där det händer så mycket skit. Sedan började tankarna om barn ta form och jag skulle aldrig välja att uppfostra ett barn där "hemma". Jag trivs  här i min lilla stad. Jag kan förstå att man blir less om man växer upp här för alla vet allt om alla. Men jag som kommer utifrån och är lite okänd trivs jättebra.
Jag är utbildad lärare och arbetar i förskola just nu med barn i åldrarna 1-3. Jobbet är utmanande och otroligt lärorikt. jag har fantastiska arbetskamrater och trivs jättebra trots alla nerdragningar som kan få vem som helst att gå in i väggen. an gör det bästa av det man har.

Välkommen till min nya blogg!

Ett av mina mindre smickrande smeknamnJag har letat länge efter en bra bloggsida. Idag googlade jag på blogg och hamnade här. Varför ska man altid krångla till saker och ting. Det här ska bli ett spännande experiment. Jag kommer att skriva om vardagliga saker som händer i mitt alldeles vanliga liv. Jag är inte speciell på något annat sätt än att jag är jag och det finns ingen som jag!
Mardrömmen är att bli en gnällig bloggare....det är inte kul att läsa. Om någon läser min blogg (vi får se hur det blir!) och märker att jag gnäller så säg till för guds skull!!

RSS 2.0