Astrid Lindgrens värld

Ja vi gjorde ju ett nytt försök i år. En helt underbar dag hade vi. Ingen stress, bra väder och en ofantlig tur med alla shower och uppträdanden. Några av alla bilder kommer här:

Pippi va hemma:


Å Herr Nilsson


Vi gick lite på styltor!!
   
Vill bara passa på att säga att jag också gick på de övre styltorna men då tog Bror minsann inget kort hihi

Vi tog kort på ALLA dessa plank hihi


Här är vi alla tre!! Fin bild tycker jag!


Det blev mycket Ronja Rövardotter denna gång.
Här är Mattis å Skalleper


Ronja å Birk


Å rumpnissarna va med så klart hihi



Gottegrisar hemma hos Madicken


Rasmus å Paradis-Oskar


Tilde på Emils dass hihi


Skön bild...hon ser fundersam ut på hemlighuset


Dagens bästa bild tycker jag.
Snacka om Far & Dotterkärlek!!

Sen ser ju Stora Storebror lite kul ut, han e så liiiten hihi

Återigen...TACK för en härlig dag. Å Bror...bilder kommer.....sen ;)

dagens vill ha!

Det här måste va en kusin till min knivgubbe!!
Och jag VILL HA!!!!
SÅ söt! Å duktig med som håller sig i väggen med ena handen å nyckelknippan i den andra!!


Jag har passion!!!

Ja, alltså passionsblomman blommar!!! hihi vad trodde ni??

Två blommor på en gång. OCH porslinsblomman med. Jag vet inte hur jag lyckats. Det är samma recept på båda.....spring förbi med vattenkannan ett par gånger om året och helt plötsligt blommar det. Fast själva växten är inte så grön och fin, det kanske är ett sista rop på hjälp!!



Händelserik Söndag

Ja, jag hade kanske tänkt mig en lugn promenad i höstsolen (ja nu e det höst, fast det är august!!). men NÄ det blev räkningar, städa å så lite jobb uppepå det!!

Jag försökte även tända eld i brasan för att inte frysa ihjäl.... och insåg att jag skulle inte ha överlevt på stenåldern för jag är inte bra på eld. Men nu brinner det i alla fall...lite.

En annan sak jag lärt mig idag är att om man lägger in en flaska med bubblande rosé i frysen och sen glömmer den där.....så exploderar den.
Sorbé någon???

bagarberta

har inte haft semester när jag hade semester. jag bakade mååånga timmar hemma hos päronen. Men ska man ha 7 sorters kakor å en tårta så får man jobba lite ;)
Min födelsedag har nog aldrig firats så ordentligt. Ett kalas för släkten, ett för vänner i hufvudstaden, och ett för vänner i mörka småland. Mycket trevligt har det varit i alla fall. Jag tog en massa kort på det bakade men jag orkar inte lägga upp dem nu. Däremot gjorde jag 3 tårtor som ni ska få se:

Tårta till släkten:

Liten variant till vänner i hufvudstaden:



På det sista kalaset ville jag variera mig lite....men färgerna är de samma:




Observera att det är mjuka paket hihi inte så raka å fina som jag hade önskat men det va ju första gången....


TACK alla härliga människor som har gjort min födelsedag (eller dagarna hihi) till en helt underbar upplevelse. Å än är det inte slut.....ska ut med jobbet å äta god mat med!! Jag ääälskar att fylla år. Är det långt kvar till nästa gång??


befriad!

Igår va Make X här å klippte gräset och befriade mig från ett mindre sladdhelvete!! Jag HATAR sladdar och igår tog vi bort flera stycken och en massa modem å tjafs som jag inte behöver! Tackelitack!! :)


jobba igen!

På sätt å vis är det bra att bara ha 3 veckors semester. Det är inte SÅ jobbigt att komma tillbaka då. Värre om man e långledig tror jag. Men det var full fart redan från början så dagen har gått väldigt fort. Men jag är helt slut och har huvudvärk!!

Mina gulliga kollegor grattade mig i efterskott med fiiin present. Å så ska vi ut å äta mat med. KUL ska det bli!! Härliga kollegor har jag!!

The Ark

Idag har jag varit på konsert....hemma i soffan! Kollade på The Arks konsert på aftonbladet. Lite konstigt och mycket bra!!! Man kunde ta kort med hihi.
Å vad synd att konserten jag skulle på vart inställd :(
De skulle till Linköping imorrn visst....nån som vill hänga på???



Mästarmötet...

... i Rally var en blöt men rolig tillställning. Tyvärr missade Bror semifinalen....med 2 TIONDELAR. Lite surt.
Fast jag är mycket stolt ändå, han är ju bland de 20 bästa i Sverige!! Å han kom 9:a igår.

Innan tävling....röd å fin bil!!


Efter tävling....det syns inte SÅ tydligt på bilden men bilen va vääääldigt smutsig. Inte röd och fin utan snarare....brun å fin :)



Med tanke på att bilen bara var skrot för 3 veckor sedan så tycker jag att den va väääldigt fin!! Å inte en buckla blev det igår heller. Bra där!!

Mopp

Ska man ändå köpa en mopp kan man ju lika gärna köpa en rolig eller hur? Jag hittade en komönstrad hink med svart mopp!! SÅ fin hihi

Å hör å häpna!! Det blev rent oxå!!!


Kräftkalas

Hihi härom kvällen hade jag lite kräftmys! Make X var vänlig nog att ge mig tre kräftor!! Mycket smaskigt va det!!


Karina kan!!

Eller nja jag trodde att jag kunde. Men jag lärde mig att om man tänder en brasa så måste man lägga på mer ved efter en timme!! Bättre lycka nästa gång!!

Bildbevis på att det faktiskt brann...lite grann hihi


Världens sötaste:

Britta!!
Ja här är hon. Så söt så man vill äta upp henne...eller i alla fall ta med henne hem!!



Vill väääldigt gärna smaka Husses tårtbit!!!



Apropå Husse....på torsdag händer det grejjer. Husse aka Min lilla storebror, är väldigt bra på att köra bil snabbt. Så bra att han är bland de 20 bästa i Sverige. Jag är SÅ stolt. Och på torsdag ska han till Linköpings motorstadion och köra tävling. Å jag ska dit å hålla alla tummar jag har (för att han ska vinna.....och inte krocka!!). Ska bli KUUL. Å du bror....om du vinner får du en hel låda med biskvier ;)


hår

haha när jag var på apoteket så såg jag denna skylt...det står Hår på den.....ser ni vad som är under???

Jag bara undrar: ska man ha batterierna i håret? Varför då? Växer håret fortare då?? Jaa många frågor rörde sig i mitt huvud.....


oj vad bilder!!

Fördelen med digitalkamera är att man kan ta många bilder å ta bort de dåliga....nackdelen är att när jag väl tar bilder så tar jag måååånga bilder. Tänkte ju ladda upp massa bilder här på bloggen men det kommer ta evigheter.....Jag kommer ta några i taget. Tänkte först ta de i kronologisk ordning men det blir bara jobbigt!!

Jag börjar med den bästa bilden! Den på den lilla blå:

JAPP det är sant. Jag har fått en BIL!!!

Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det men den står här utanför huset och den tillhör MIG!!!

Jag vet inte hur jag ska kunna tacka er, ni ska bara veta vad ni underlättar mitt liv. Jag känner mig äntligen fri!


hem ljuva hem

Jag har varit hemifrån i 10 dagar. Och alla de dagarna har varit underbara. MEN vad skönt det var att komma hem i går kväll. Till mitt råa, kalla hus som jag inte vill bo i längre.....men det är fortfarande mitt hem. Å nu ska jag bara lata mig på semestern...å göra sånt jag tycker är kul. Får se vad det blir.

Får lite sällskap för Ida kommer hit idag å ska stanna till typ sö/må. Ska bli mysigt.

Jag ska också lägga upp massa bilder här på bloggen.....men inte just nu. Måste göra lite nytta först. Typ handla....kylen är väldigt tom!!

Jag e tant.....

....jag erkänner! Men är lika glad för det! Hade en underbar födelsedag med kära släkten. Tårtan blev bra och kakorna gick åt! Underbart.

Å jag fick bästaste presenten nånsin!!!! Ni får vara nyfikna tills bilder kommer nästa v. Men jag kan säga att den är BLÅ!!! Hihi!

baka baka liten kaka

eller rättare sagt 7 sorters kakor. NU är jag färdig. Det bler ganska bra faktiskt. Är mer nöjd med vissa kakor än med andra. Jag kör efter mottot "det ska synas att det är hemmagjort". Vilket pappa konditor har diverse åsikter om t.e.x. när det gäller storlek på kakorna. Jag tycker inte att det gör något att vissa är små å vissa e stora, då får man ju välja som man vill, men han håller inte riktigt med haha. Bilder kommer som sagt....sen

Imorrn skall det bakas tårtbotten.....intressant, jag har aldrig gjort det själv. Brukar köpa färdiga, men nu ska jag ju krångla lite extra å ha en fyrkantig tårta så då blir det till att baka själv......

Mycket bak har det blivit senaste dagarna, men oxå lite semestermys. Igår var jag å hälsade på politikern ute på landet. Ja....han bor VERKLIGEN på landet. Lååångt till närmsta stad/civilisation. Men vi hade en härlig dag, fika, hundpromenad, kinamat, fönstershopping....å en massa skitsnack så klart. Tack P å F, vi gör om det snart!!

Idag har jag varit med Lilla Mamman på sjukan, sen va vi på panduro å så käka vi på Taco Bar. Som förr i tiden :)
Mycket mysig dag det också.


Semestern....

.... fortsätter. Jag som tänkte vara hemma å bara lata mig....har varit hemma ca 12 timmar i sträck. Men jag har haft det riktigt bra så jag ska inte klaga!! Har spenderat lite tid på landet, haft besök av bror å brorsdotter. Vi har bl.a varit på Astrid Lindgrens Värld och på Busfabriken i Norrköping. Underbara dagar. Tack D å T!!

Idag har jag påbörjat baket till mina kalas....på tiden kan man tycka....snart, snart, blir jag tant!
Jag brukar älska att fylla år....men denna gången har jag tyckt det är liiiite jobbigt. Men nu är det närmar sig är jag lika barnsligt pirrig som jag brukar hihi.

Bilder kommer när jag är hemma i småland igen....mammas dator är inte seg....den är SKITSEG!
jävla skräp som Norrlänningen brukar säga!!



hoppsan!

hihi var ute å åkte båt men glömde bromsa ;)


Bilder från helgen

Vädret gjorde det lite svårfotograferat, men några bilder har jag knåpat ihop:

 

   




RSS 2.0