R.I.P

Uffe Larsson är död. 

Trist tycker jag. Han var en sån bra underhållare. Kommer ihåg många program han gjorde när jag var liten.

Blogga från mobilen

Är inte helt lätt visade det sig. Provar ett inlägg utan bild. Jag sitter på tåget till norrköping. Ska göra slut på lite pengar. ;) jag inser att jag har alldeles för mycket kläder på mig. Skjorta, stickad tröja å dunväst. Phu. Men en bra sak va att jag hittade 60 kronor i västen. Haha

Kreta- here we come!!

För er som är nyfikna kan jag visa att det är hit vi ska.....snart.

Bättre så maken???

trötter

Förut var jag så pigg.....sen hände nåt, jag vet inte vad. Nu är jag heltrött. Har haft en lugn och skön eftermiddag, gått på prommis med djuren och tittat på "här är ditt liv" med Mikael Persbrandt. Men som sagt nu är jag helt slut. Och jag som skulle läsa lite jobbstuff.
Det är mycket på jobbet nu och idag har jag inte varit någon superpedagog. Det beror inte bara på att det är mycket just nu, jag blir bara så less emellanåt. Plus att när jag sovit lite för lite blir det jobbigt. Inatt har jag sovit för lite det känner jag. Men jag var ju bara TVUNGEN att läsa ut boken jag höll på med, det va ju bara "några" sidor kvar.....det tog över en timme hmm.

Fast imorrn blir en bra dag. Jag ska på kurs. Det bästa av allt är att det är första tillfället av flera och jag behöver inte förbereda mig nåt. BRA!!

Och så ska jag hämta mitt pass. Får inte glömma......Bara två veckor kvar nu!!! Pirrigt!!

tv-blogg

När jag ändå bloggar om tv måste jag få säga några väl valda ord om gårdagens tv4flopp. Hur ända in i glödheta....kan man göra en SÅÅ dålig film av en SÅÅ bra bok?????????????
Jag som är mitt uppe i Mari Jungstedts böcker blev så besviken så jag bara tjatade om allt som var fel, tills maken blev trött på mig. Det var inte bara det att det var dubbat, manuset, fotot, vissa skådisar (vissa svenska "kändisar" var ok med tanke på manuset och dialogerna men vad gjorde de andra????) det var så mycket som var helt kasst. Ändå stod jag ut hela filmen för jag tänkte att "det blir nog bättre, boken är ju bra". Men icke!

Jag bara undrar: VAD tänkte Mari Jungstedt när hon gick med på att göra en sån urusel film av hennes bok???

Jag tror att en helsvensk produktion med ett annat manus hade blivit en riktigt bra film.............

kantareller....

...eller inte.

jag skulle vara lite snäll och plocka kantareller till maken så han skulle kunna göra en stekt kantarellmacka ikväll. Själv hatar jag kantareller och jag tycker inte om att plocka dem heller, men jag tänkte att typ 10st skulle räcka till en macka. Jag hittade inget annat än flugsvamp. Så jag bara undrar....var växer dessa gula svampar. Inte under granar, inte i "trollskog", inte i den vanliga barrskogen eller blandskogen. Kort sagt, VAR  ska man leta?

Simon och Tomas

Tittar just nu på Simon och Tomas i tv3. Och jag skrattar så tårarna sprutar!! De är ju såå sköna. Emil och Ida ligger å tittar på mig och undrar hur det är fatt!!

De (Simon och Tomas) har även en blogg på tv3 och de skriver ganska kul också.



Flickan med guld...kläderna.

Jag har en förmåga att lägga pengar (sedlar) i fickor och sedan glömma bort dem. Detta gör att jag med jämna mellanrum hittar pengar i kläder jag inte använt på ett tag. Eller väskor för den delen. Senast idag hittade jag 70kr i jackfickan. Det är himla kul tycker jag!!

Cheesecake

Jag har aldrig gjort cheesecake, jag trodde att jag inte tyckte om det. Men så såg jag ett recept som såg så underbart gott ut. Med blåbär så klart!! Jag va tvungen att prova. Innan har jag bara ätit frozen cheesecake. Det är inte gott. Denna som jag bjöd på i fredags VAR god!! Det blir nog fler gånger. Sitter just nu och mumsar i mig rester och den är fortfarande god!!!


Söndagsslappande

Det är skönt med Söndag. Vi bara latar oss. Besökarna har åkt hemåt. TACK för trevligt besök!! Vi har haft en lugn skön helg. Tack maken för den goda maten igår....



Det som döljer sig under folien är grillad lax. Yummie!!

besök

Jag har besök från stora staden (hemifrån). Mycket trevligt. Idag har vi "gjort stan". Tittat i måååånga inredningsbutiker, det finns typ 7-10 st bara i lilla Tranås. Vi har även fikat och nu ska det snart bli lite mini SPA i allla fall för brudarna (killarna får laga mat hihi). Vi har även spelat väldigt mycket WII (tack för lånet Blomqvist). Blir lite sugen på att köpa ett eget.

25 kg snor...

...känns det som jag har snutit ur näsan idag.  Och tung i huvudet å allt annat trevligt som hör en förkylning till. Idag har jag bara suttit i soffan och glott framför mig. Segt. Piggnade till lite nu på kvällen (inte tack vare fotbollen minsann, seeeeg match) och satte mig på kontoret. Hörde nåt dunk a dunk och detta var vad jag såg i källaren...



BRA JOBBAT älskling.

JAG är väldigt tacksam för hörlurarna, då slipper jag höra 80-tals trams på högsta volym!!

kära bloggbesökare

Jag ser att fler och fler hittar till min blogg vilket är jättekul!! Vad som vore ännu roligare är om ni ger er tillkänna genom att lämna lite kommentarer. Vissa av er är jättebra på det och det är kul. Men jag undrar....vilka är ni andra som läser????? *nyfiken*

städpaus

Måste vila lite å ladda batterierna med några knäckemackor. Håller på att städa. Inte kul men ÅH vad skönt när det är klart. När jag gick och fejade med dammsugaren funderade jag en massa. Och jag är inte den som brukar hata så mycket i vanliga fall, men idag hatar jag! 2 saker.

Det första är: sladdar. Trodde vi levde i ett trådlöst samhälle men icke!! Igår när jag gjorde det sista på kontoret var det sladdar överallt. Mitt fina kontor är inte lika fint längre med alla sladdar som ligger överallt. Usch för sladdar!! Ska det vara nödvändigt?
Det andra jag hatar för tillfället är: Hundhår!! De ligger överallt! (typ som sladdarna) och har jag dammsugit ett rum och går tillbaka tio minuter senare för att moppa, ja då är det fullt med hår igen!! TROTS att varken Ida eller någon annan varelse varit där inne. Usch för hundhår!! Ska det vara nödvändigt?

Jag hade en liten idé om att vi kunde lägga ett lager lim på hela Ida så skulle problemet med hundhår vara borta. Maken tyckte inte att det var den bästa idéen jag haft.

Det värsta av allt är att tyvärr måste nog Ida flytta in på kontoret för det är för kallt i gillestugan......suck. Jag sa till henne att om hon skulle få bo där inne får hon hjälpa till lite här hemma. Jag ville att hon skulle dammsuga kontoret varannan dag minst. Hon bara glodde på mig så vi får se hur det blir med den saken.......



Så söt!

kontoret är KLART!!!

Trodde knappt denna dag skulle komma....men NU är det klart. Och så bra det blev!!!

Här kommer en bildkavalkad.


Före:




Efter:





Det är detaljerna som gör det:

Silvrig lampknapp       
 

Coola knoppar


Ljus....grej!!



Närbild på tapeten......


Som enligt katalogen var en "Grafisk, manlig kollektion". Tur att det blev lite rosa i rummet också ha ha.

Stort TACK till maken för all hjälp. Utan dig hade jag fått jobba i flera veckor till!!!!!

Och Tack till Herr K för lån av grejer och hjälp med sågning!!


Jag är helt slut men LYCKLIG!!!!

aaarrrrrgghhhhhhhh

Jag kan inte se på damfotboll....jag blir bara så aggressiv. Vad GÖR de????? suck

kontoret

Snart FREDAG!!!
Imorrn ska det äntligen bli klart. Tapetsering, listspikning och listmålning. Det kan väl inte ta så lång tid....eller.
Sen är det cola, popcorn, soffa, täckeZZZZZzzzzzzzzz

Apropå kontoret så skulle dess rosa saker passa alldeles utmärkt! VILL HA!

det där orättvisa som visst kallas livet

Att livet är orättvist på många sätt är jag medveten om. Läste nyss om en kvinna som fick sitt 19:e barn. NITTON hallå!! vissa kan inte ens få en liten bebis trots hårt kämpande!! :-(

RSS 2.0