adventskalender

Imorgon är det 1:a december. Då behöver man ju en adventskalender. Jag brukar köpa en chokladkalender men den chokladen är ju så fruktansvärt äcklig.....så jag hittade på en egen...mycket godare!!



En knäck om da'n gör Karina glad :)

Kära Tomten...

jag tycker nog att jag har varit lite snäll i år, i alla fall så där emellanåt.....
Jag skulle väääääldigt gärna vilja ha denna i julklapp. Har velat ha den i över 15 år!! Å nu ÄNLIGEN finns den!! TJOHOOOO!!!!!



Jag brukar bli så trött på folk som kan varenda replik i filmer....hur orkar de?? Och hur kommer man ihåg? Men den här filmen är den enda där JAG kan replikerna..... Den bästa är:
Åh titta en hel tomtearméeee

Oslagbart!!

1:a advent

När första ljuset brinner

Står julens dörr på glänt

Och alla är så glada

Att fira få advent


Lite adventsmys till frukost är aldrig fel


julefint i lyan!!

Ja nu lyser det fint i fönstren, julgardiner är uppe å alla tomtar å väggbonader....bara granen som fattas men jag får nog vänta nååågra veckor med den.....






Här ligger min underbara tomte å bara väntar på granen....jag undrar hur länge han (läs jag) kan hålla sig!!

Bagarberta

har vaknat till liv igen!! Äntligen!

Igår skulle jag ju göra massa saker men latmasken tog över. Efter en otroligt seg morgon åkte jag i alla fall å handlade och sen kokade jag lite knäck och gjorde "julegott". Ja det heter så...ett sorts chokladgodis! Jag lyssnade på julmusik för att liksom komma i stämning. och det gjorde jag, för sen åkte stora jullådan fram! Och nu är hela lägenheten julifierad hihi.

Sen blev det lussekatter och saffransbullar med mandelmassa. De ser inte kloka ut men OJ så gott!!

Ser ju ok ut innan...

Inte lika vackra efteråt... men goda


Det va så här jag tänkte att bullarna skulle se ut....

EN gjorde det....resten såg helknasiga ut... Men SÅ goda!!!

Bra dagsverke av mig tycker jag!! Nu måste jag bara lura hit nån på fika med....


Insnöad

Jag bor på tredje våningen....och har så mycket snö utanför fönstrena så jag inte ser ut.....Undrar hur det här huset är byggt egentligen







men men det är varmt å gott här innte så jag klagar inte :)

vinterstudion

Alltså mitt favoritprogram på tv just nu är Vinterstudion...och det ALLRA bästa programmet är Uppvärmningen på webben. Jag är lite småkär i Pops, Karlsson å Elofsson. Såå roliga program.

Å nu i helgen skulle jag se på vinterstudion hela helgen...men så ÄR det inga tävlingar i helgen??!!??? Jävla skräp, då MÅSTE jag ju ägna mig åt jobb istället :(


jag vill å jag måste

Ja jag vill:

baka lussebullar
göra pepparkakshus (eller vad det nu blir)
koka knäck
ta fram tomtar
äta popcorn
gå på skyltsändag på söndag

Jag borde:
tvätta (upptaget i helgen)
betala räkningar
sortera "viktiga" papper

Jag måste:
jobba med tester
jobba med IUP:er
förberede träff på må (också jobb!!)

Såå den här helgen blir det mycket jobb....och förhoppningsvis lite bak

update

Anledningen till veckans bloggtorka beror på olika saker. Antingen har jag haft mycket att göra, eller så har jag varit sååå trött att jag sovit efter jobbet, eller så har internet inte fungerat. Just NU funkar det så det gäller att passa på! Jaha vad ska jag skriva om då??? JO jag har blivit helt julifierad. jag ääääälskar julen men jag är också traditionell och tycker inte om folk som tänder adventljusstaken i oktober....Men i går kunde jag inte hålla mig längre. Och jag såg att det var den 24 nov och en månad kvar till julafton, så det kändes ok. Först lekte jag elektriker och gjorde sladdar med kontakter (karina KAN), sen när lampan väl lyste så måste jag ju bara prova med stjärnan runt. Det såg så mysigt ut att jag bytte gardiner av bara farten!! Så nu har jag julgardiner å stjärnor. Och en ljusstake som inte fungerar. Är det inte typiskt....vi slängde flera stycken stakar och den jag ville spara, den funkar inte. Nåja ska köpa lampor imorrn och hoppas på att det bara är EN som är trasig.


Min nya kalender för 2011 har kommit!! Jag är SÅÅ glad. Den blev grön...jag som inte gillar grönt men men.




De första två bilderna har jag tagit aldeles själv ;) Har tänkt att göra tavlor av dem men det fick bli kalender istället.


Lördagen som försvann

Idag gick jag upp halv tio, drack en kopp te och åt lite yoghurt. Sen bar det av till huset och "operation flyttstädning" påbörjades. Som tur var kom kära svärmor strax efter och hjälpte mig. Vi höll på precis hela dagen. Klockan 16 insåg jag att jag måste sluta för det började bli aldeles för mörkt. Lite surt för jag ska bara dammsuga och skura golven i köket å hallen, sen är övervåningen KLAAAR!!!! TACK TACK å tusen tack för hjälpen idag!!! Utan dig hade jag fått hålla på flera dagar till.

Ja, jag skrev svärmor jag vet, hon är inte svärmor längre. Mer som en extramamma eller nån som jag alltid kan komma till om jag behöver. Hon är helt å hållet fantastisk!! Jag är SÅ glad att jag har dig å det vet du!!!  :)

När jag klev ut ur huset fick jag en sån konstig känsla i kroppen. HELA dagen hade liksom bara försvunnit. Vart tog den vägen??

Väl hemma hoppade jag in i duschen, gjorde färdigt maten å dukade. Sen kom hela härliga fam K på besök. Jag skulle ju bjuda Herr K på mat som tack för hjälpen med flytteriet. En mysig, härlig kväll med full fart blev det. Precis som det ska va!!! Gullungen lärde sig säga "Karina". nina, nina, nina, nina, gick hon hela tiden. STOLT å glad gudmor :)

Nu är jag så trött och har ont i händerna så nu ska jag snart gå å krama kudden!!

phu

Denna eftermiddag har varit intensiv....först skulle jag handla på Ica. Efter det skulle det bli ett besök på Ö&B för att köpa en stooor kastrull. När jag gick där kom jag på att jag glömt köpa det viktigaste på ica-kyckling. SOM TUR va gick jag ner i garaget och lämnade kastrullen, där gick en p-vakt omkring å skrev parkeringsbotar. Jag la snabbt i en peng i apparraten och la lappen i rutan (därav phu) och slapp därmed betala häääärliga böter. Sen in på ica igen och då kom jag på fler saker jag glömt. Det är mycket i lilla huvvet nu (har jag sagt det förut haha).

Sen skulle jag släpa hem alla grejjer och sa till mig själv att sluta storhandla. Det är jobbigt när man bor på tredje våningen. Efter att jag packat in allt så satte jag mig för å koll på veckans dos av amerikanska serier....eller nja jag såg ett par program innan mitt internet tyckte att det fick va nog för denna gången.

Nu ska jag laga mat å baka. Imorrn ska fam K komma hit å äta mat!!
Å innan det ska jag å svärmor städa så då hinns det inte lagas nån mat. Phu (igen) det är mycket nu! Men det är nog tur det. Håll igång för att slippa tänka! Det är min melodi just nu. Inte bra jag vet, men det funkar för mig just nu!!

gråt

Alltså, folk verkar tycka det är hemskt med gråt. Jag tycker inte det. Jag tycker det kan vara befriande att få gråta lite ibland.

Men den här veckan har jag lärt mig att det är dumt att gråta sig till söms flera dar irad. Det leder bara till orolig sömn och att man vaknar med huvudvärk. Vilket i sin tur leder till en pedagog med väldigt dåligt tålamod...inte alls bra!!!

Det är inte heller så bra att gråta när man kör bil i mörkret. Det är liksom svårt att se redan från början.

Så nu har jag gråtit färdigt för den här veckan i alla fall!!

Middagstips

På jobbet har vi införskaffat en ny leksaksspis. Barnen lagar mat hela dagarna och man blir bjuden på allt möjligt. Idag fick jag t.ex. pannkakssoppa å glass med korv. Mycket pannkakor blev det med. Jag blev så sugen på våfflor så när jag kom hem bestämde jag mig för att laga "mat". Dagens middag blev:

MUMS!!!

fast man ska inte äta för många våfflor.... nu efter tre stycken, känns det som jag har en härlig degklump i magen. Ska lägga mig i soffan med en varm kopp te så kanske degen löser upp sig...innan jag börjar jäsa hihi


Kalas

Igår va jag hos min egen Bosse bildoktor som fyllde år. Mycket trevligt. Jag hade köpt ett ljus som jag inte trodde på riktigt. Det stod att det skulle ändra färg:

   

Det gjorde det. Vitt, rött, gult, grönt, blått. Om å om å om igen hihi

Jag lyckades även med konststycket att förstöra fd Svärmors dator FÖRLÅÅÅT!!!!!

 


SNÖ

Ja snön va på besök ett par dagar i veckan. Nu är det bara mörkt å blött igen. Jag tänkte första kvällen då det bara snöade och snöade och solen hade skinit hela dagen, att imorrn ska jag ta med kameran å fota på vägen hem.....tror du det va nån sol dagen efter - nej. Tror du att snön va lika vacker som dagen innan - nej! Men ett par bilder blev det i alla fall på första snön  för säsongen!! Hoppas det kommer mer snart!















blandad kompott

Ida har varit här i helgen och hon verkar gilla sin nya plats. Har legat där å snarkat typ hela helgen :)


Lördagsgodis!!


Har hittat en otroligt ful lampa som passade bra i soffhörnan. Skenet på väggarna blir rätt fint tycker jag :)


Såg en annan udda sak i affären häromdagen.....vågade inte köpa å prova. Kan det va gott det här??

Den komer ju från småland, så man kanske ska prova i alla fall.....

Å här kommer den bästa bilden jag tagit på länge....Inte för att den är så vacker men för vad den innebär!!!


I LOVE IT!!!!!

Till Far

Idag är det visst FARs dag. Jag har aldrig fattat det där riktigt. Jag tycker min pappa är bäst ALLA dar!
Önskar jag var hos honom idag så jag kunde ge honom en stor KRAM


äsch

Igår var jag glad och tillfreds....jag ska aldrig skriva att jag är lycklig och mår bra mer.
Jag har sovit oroligt och vaknade med en klump i magen. Hela dagen har jag funderat på vad den kommer ifrån och hur jag ska bli av med den.....jag finner inga svar.

jävla skräp

500!!

Japp detta blir mitt 500:e inlägg på den här bloggen. Hurra hurra hurra hurra...eller nåt.
Jag läste nyss det allra första inlägget och lite kul va det....det är skrivet den 7 nov 2008. Exakt 2 år sedan. 500 inlägg på 2 år kanske inte låter som så mycket.... Men oj vad det har hänt saker i mitt liv under dessa 2 år. Då hade jag inte en tanke på att jag skulle vara där jag är idag. Livet är bra lustigt. Det GÅR ju inte att planera....och det kanske är bra på nåt vis. Jag har ju i alla fall lärt mig att försöka leva här och nu för precis VAD som helst kan hända NÄR som helst. DET har jag fått lära mig den hårda vägen.

När jag tänker efter så tycker jag nog att jag kan vara ganska nöjd med mitt liv som det ser ut just nu. Visst att gå igenom en skilsmässa är alltid ett misslyckande tycker jag. Men nu, ganska många månader senare kan jag ändå tycka att det var rätt beslut. Istället för 2 olyckliga människor som kämpade för något som vi inte kunde påverka, är vi nu 2 ganska glada personer som ser framåt i livet. Jag mår bra nu! Och jag tror att Make X gör så med. Många tycker att folk skiljer sig för lätt och jag kan också tycka att man ska kämpa. Men det känns som att vi inte gjort annat de tre senaste åren. Jag tror faktiskt det är bättre att bryta upp från något som båda mår dåligt av...än att fortsätta i samma gamla hjulspår.

10 år tillsammans är lång tid. Och jag är glad att vi fortfarande är vänner.....nåja överens om allt är vi inte, då skulle vi nog inte vara där vi är idag, men vi känner varandra så bra och vi har varit med om väldigt mycket tillsammans, jobbiga saker, och väldigt bra saker. Och vi har ingen anledning att bråka...egentligen. När allt är klart med husförsäljningen och uppdelning av bilen så behöver vi inte vara osams alls.

När man ser tillbaka på det här året kan jag känna att det kanske va rätt beslut i alla fall. Att vi gjorde något innan vi båda gick under. Med facit i hand känns det som vi båda mår bättre nu än för ett år sedan. Det jobbigaste av allt i den här soppan är som sagt att en skilsmässa ÄR ett misslyckande på något sätt även om vi mår bra NU. Och EMIL......min älskade Emil. Att lämna bort honom är det jobbigaste jag tvingats göra i hela mitt liv. Jag saknar det lilla odågan så det gör ont. Jag kan bara hoppas på att han har det bra där han är.




Innan jag deppar ihop helt nu måste jag skriva ner lite av allt det som är positivt med:
* Jag har flyttat hemifrån (kan va på tiden, jag har ju faktiskt fyllt 30) till en lägenhet som kommer bli supermysig när jag kommit i ordning.
* Jag har ett jobb som jag stormtrivs med. Underbara barn och bra kollegor. Jag lär mig massor varje dag, och trots att det är tufft så VILL jag gå till jobbet varje dag (det har inte alltid varit så)!!!
* Jag har fantastiska vänner, både här och "hemma" i storstan (eller nja runtomkring storstan då!!). Ni vet inte hur mycket ni har hjälpt mig under det här året. Jag vet att jag har varit fullt upptagen med mig själv och att ni ändå finns där för mig är både oförståeligt och underbart. Ni ger mig en trygghet som är mycket värd!!! fru K, Politikern, lilla kycklingen mfl mfl TACK!! är allt jag kan säga. 

haha det här blev nog det längsta inlägget......lugn ska inte fortsätta på den vägen. Men nu har jag fått ur mig lite tankar så kanske det finns plats för nya, som jag sagt innan är det fullbelastat i huvudknoppen!!


helgen är slut...

för denna gången. Men OJ vad jag har hunnit med, blir ju helt stressad när jag tänker på det, jag som inte brukar ha nåt att göra på helgerna. Tiderna förändras. Nu har jag massor att göra hela tiden. Med huset, med lägenheten och med nära å kära!! Men jag klagar INTE!!

Eller jo lite måste jag nog gnälla nu, jag har ont i tummarna...... varför?? jo:

Jag har monterat "lite" kartonger. Hade glömt att det var nitar som skulle skruvas fast. Men nu är det klart så nu om jag får besök så kan de i alla fall TRO att jag har lite ordning hehe.

Helgen va det ja.....i fredags rensades det i förråden i huset. Fick med mig massa julkartonger hem. Ska gå igenom dem ordentligt snart :)

Tiden flög iväg å sen va det hopp in i duschen å åka till M. Vi va ute på nåt ställe.....kommer inte ihåg vad det hette. Men ett band spelade som hetter Crut. De va bra! HV-låten va sämst å Bamselåten va bäst. Sen spelade de en del bra låtar däremellan!!

Igår tog vi låååång sovmorgon. Nästan sådär så man sover för länge å får ont i huvet. Men skönt va det. Sen skulle jag lära mig å byta däck!! Nu kan jag det!! Nåja i teorin i alla fall ;)
På kvällen va vi på bio. Hade tänkt å se "Himlen är oskyldigt blå", men biljetterna va slut. Det blev dansk-svensk-engelska "Hämden" med Mikael Persbrandt istället. Den va bra. En sån där film som man måste tänka lite på efteråt.

Just det vi besökte gravar med...i mörkret. Jag fick inte det där lugnet som jag brukar ha på kyrkogårdar. Det kanske föresten bara fungerar på "min" kyrkogård. Jag kunde ju inte vara där igår men jag har tänt mitt ljus här hemma idag och fick en stunds eftertanke. Jag älskar alla helgona helgen. Tanken att hedra de som inte finns med oss längre med ett ljus är så fin. Jag tänder ofta mitt ljus och tänker på lilla fågeln och alla andra som inte finns i mitt liv längre, men att gå på en kyrkogård där SÅ många ljus är tända, det är.....rofyllt och vackert på något vis. 


Idag har det handlats på IKEA. Jag köpte de vita lådorna och röda mattor till köket. Sen handlade jag till jobbet med!! Så nu finns det å skruva om vi ev skulle få nån sekund över.....skulle inte tro det nästa vecka men kanske till jul ;)


lägenhet

Det här med att bo i lägenhet är visst inte så lätt. När är det ok att föra oväsen, och vad anses som oväsen. Kan man skruva upp hyllor klockan nio en vardagkväll?? Är det ok att dammsuga kl nio en lördagmorgon?? Såna frågor ställer jag mig hela tiden. Sen tänker jag äsch de får väl säga till om de är missnöjda över nåt hihi

Det är mycket i lilla huvudknoppen just nu. På jobbet är det (förutom det dagliga arbetet) utvecklingssamtal, och sen ska det skrivas IUP:er....

Imorrn ska vi ta nästa röjardag i huset....det går sakta framåt...typ snigelfart :(

Helgen är fullbokad med roligheter, och nånstans måste jag se till att få på vinterdäck på blåa bertan....phu. Det är tur att man inte är småbarnsförälder....de har det så här körigt jämt!!!


RSS 2.0