Prisvärt

Idag bjöd jag maken på lunch. Buffé bestående av två svenska rätter, 7 asiatiska, salladsbuffé, dricka, bröd, kaffe, kaka....och 2 kulor glass (8 smaker att välja mellan). Hela kalaset gick på 70kr/person. MYCKET prisvärt tycker jag!!

Sedan har jag äntligen beställt tapet till kontoret. Inte så prisvärt, tvärtom ganska dyrt. Det blev den jag har funderat på länge nu, trots att jag hittade 2 nya idag. Jättefina. Sen köpte vi spackel å sånt så nu kan vi sätta igång när vi får lust å ork (det får dock bli efter bröllopet på lördag, jag gör fortfarande blommor till tårtan). När vi ändå var igång köpte jag bäddmadrasser som jag tjatat om sååå länge. Dessa var dyra men jag tror att de är mycket bättre för ryggen. Hon i affären sa att det tar ungefär en vecka att vänja sig vid en ny madrass.....får se hur det går.

snart slut på semestern...

....å den senaste tiden har jag bara latat mig. Kanske ska göra nåt vettigt imorrn, vi får se. Hela veckan har jag gjort blommor snart har jag så det räcker....hoppas jag. Ska nog aldrig göra en tårta med SÅ många blommor igen. men jag tror/hoppas på att den kommer bli kanon!!

kalla kallor

Har lite lagom kramp i händerna efter att ha gjort kallor i sockerpasta i ca 1,5h. Men det blir nog bra till slut. Synd bara att det behövs så många för att det ska bli snyggt ;)

Förr tyckte jag att kallor var sååå fina blommor och så häftiga, nu är jag mera tveksam......

HOPPAS HOPPAS de blir nöjda med tårtan!!

Blåbär blåbär

Idag har jag ätit blåbär med socker och mjölk till frukost. SÅÅÅ gott!!!


Karina i blåbärsskogen

Idag har det äntligen plockats lite blåbär. Har pratat om det så länge nu. Fru K med dotter och jag gick ut i stora skogen (eller ja, baksidan av huset typ) och plockade så händerna blev alldeles lila. Jag fick ihop knappt 2 liter tror jag. Lilla S 5 år var riktigt duktig. Hon babblade visserligen hela tiden så ibland stängde jag av och mumlade ett jaha eller jaså. Hon märkte inget. Men tålamod hade hon. Jag var den som lessnade först. Kom på att jag bara druckit te och ätit bulle på hela dagen så jag blev akuthungrig. Och så har jag inget tålamod, SÅ kul är det inte att krypa i skogen. I alla fall inte längre stunder. Sedan blev det tacos och blåbärspaj. Gott. Nu är jag så mätt så jag spyr snart. Ska sjunka ner i soffan......

sommar i P1

Lyssnade idag på Morgan Allings sommarprogram. Såååå bra. Jag tycker han verkar vara en helt fantastisk person. Programmet var spännande från första minuten och man ville höra mer, mer. i morgon är det Ola Salos tur och mina förväntningar är höga!!

Piraterna på sommarland

Glömde säga att piratshowen på Skara sommarland var helt fantastisk!! De var roliga och helt galna!!





Han är 25m uppe i luften och landar i den liiiilla poolen

Tältsemester

Kanske dags att berätta lite om vår korta men intensiva campingsemester. Planen var att vara borta i ca 5-6 dagar. Hundarna var installerade på "hotell" och bilen packad (nåja lite senare än planerat, men vi hade inte bråttom). Resplanen var att åka ett varv runt Vättern med ett antal stopp på vägen. Först kom vi till Falköping, vi åkte in i steden för att handla på apoteket (myggmedel och solkräm, det var faktiskt soligt och varmt den här dagen!!) och kolla kartan över Falköping med omnejd. Vi åkte förbi en skylt där det stod "begravningsmuseum". Det lät udda sa jag, det måste vi ju bara se!! Så vi åkte till FONUS begravningsmuseum. Mycket udda ställe men väldigt fina saker att titta på och faktiskt intressant. Vidare åkte vi mot Skara. På vägen stannade vi till i Gudhem och tittade på muséet och klosterruinen. På muséet fanns en söt kvinna som berättade för oss om Gudhems historia. Hon var väldigt kunnig och det var intressant. Men hon slutade ju aldrig prata.....
Tanken var att vi skulle bo på en camping i Skara en natt och sen vara på sommarland en dag och sova på den campingen en natt. Vi åkte till den första campingen men åkte snabbt därifrån. Inget mysigt ställe. Vi åkte till sommarlandcampingen istället. Först fick vi stå en timme i kö......sedan när vi kom fram till receptionen skulle man ta nummerlapp och vi fick köa en timme till!! Vi lärde oss att gå ut å reka när man kommer till ett nytt ställe. Å på så sätt slippa sitta still i två timmar utan att kunna göra nåt!! Väl framme lyckades vi få ett bra pris. två nätter på camping, två dagar på sommarland....OCH all inklusive. Dvs vi fick äta mat, dricka läsk, kaffe, te, kakor, mackor, våfflor, sockervadd, popcorn hur mycket vi vill!!! Både på sommarland och på campingen. All inclusive var på lördagen och söndagen men vi kom ju på fredag kväll så första kvällen blev det riktig campingmiddag. Ravioli och nudlar! Minst lika gott som maten på sommarland! Lördagen och halva söndagen spenderade vi inne på sommarland. Efter att ha åkt alla karuseller som inte var för små barn tyckte vi att badlandet var nog det roligaste. Där var vi länge. På söndagen regnade det men det gjorde inget. Det var lite folk och blöta var vi ju redan! Perfekt. Efter att ha ätit oss riktigt mätta åkte vi vidare norrut. Mot Karlsborg. På vägen stannade vi i Varnhem och tittade på muséet och klosterruinen och kyrkan. Vi hade läst att man skulle få se schenkulisser från filmerna om ARN men vi hittade inget, de var på ett annat ställe i Varnhem. Det får vi ta en annnan gång.
Vi bestämde att vi skulle försöka hinna till Karlsborgs fästning innan den sista guideturen gick för kvällen så vi hade faktiskt lite bråttom för första gången. Men vi hann fram i god tid. Den guidade turen tog ca 1,5h och var jättehäftig. Nu var det bara vi och 4 personer till så det kändes lite konstigt. Turen innan hade bestått av 50 pers. Men det var en upplevelse som jag kan rekomendera, det blir roligare om man lever sig in lite i historien.
Sedan var klockan sex på kvällen och vi tittade runt lite runt om fästningen. Sedan hade vi hemlängtan. Maken ville INTE sätta upp det dyblöta tältet och vi hade inga fler stopp inplanerade så vi åkte helt enkelt hem. Det tog bara ett par timmar. Vid halv nio var vi tillbaka i Tranås. Så skönt det var att komma hem.

Som sagt en kort men otroligt intensiv semester. 3 dagar istället för 5-6. Vi hade det jättebra trots att vädret inte riktigt var det roligaste.


       

besök

Förra veckan hade jag besök från huvudstaden. Stora storebror med dotter kom ner till mörka småland. Vi hann med en hel del. Vi åkte båt med svärmor, vi var en heldag i Astrid Lindgrens Värld med fam K, och vi hann även med ett besök på busfabriken i Linköping. Jättekul att träffa bror lite mer än ett par timmar som det brukar vara vid jul och så. Tack för ett par mysiga dagar!!




       
Glass i STORA lass

                                     







toafobi

När jag satt på toa på bröllopet kom jag till insikt. Jag vet inte om det var alkoholen som talade eller om insikten skulle kommit ändå. Jag kom på en sak som jag tänkt på många gånger sedan den kvällen, ja varje gång jag gått på en offentlig toalett faktisk vilket skett mycket på sitone.

Det är nämligen så, att jag har toalettfobi....nä toalettDÖRRfobi. Mycket otrevlig åkomma som innebär att varje gång jag sitter på en offentlig toalett, är jag livrädd att någon ska rycka upp dörren. Det blir ju inte bättre av att många idioter bara MÅSTE prova å rycka fast det är rött. Vad beror det på?? Jag vet ju att det inte är hela världen om någon skulle slita upp dörren å få se mig sitta där å skämmas, men jag vill verkligen INTE vara med om det. Senaste vecka har jag besökt många offentliga toaletter eftersom vi varit på semester. Jag har insett att många dörrar har löst sittande handtag vilket inte gör saken bättre. Jag gillar dörrar med hasp. Då känner jag mig säker. Dels kommer ingen in, och dels kan jag inte bli inlåst vilket jag också bävar för varje gång, men det är en annan historia............


Anna & Jakob

Var på bröllop den 4:e juli. Mycket vackert var det. Omgivningen, brudparet, tärnorna, ceremonien, dukningen......
Vackert vackert.

De hade väldigt tur med vädret måste jag säga. Ceremonien hölls utomhus i strålande sol, i en slottsträdgård. Det började med att brudparet gick in till tonerna av "halleluja". Redan där darrade underläppen. När de var framme vid vigselförrättaren började brudens brorsdotter sjunga låten.......då var det inte många ögon torra, absolut inte mina i alla fall. Väldigt rörande var hela ceremonien. Jag tittade på bruden som stod med ryggen mot mig men jag såg att hon skakade och gjorde allt för att inte börja böla.....vilket gjorde att jag bölade desto mer.

Efteråt var det brudskål och sedan tipspromenad. Vi blev indelade i lag och man skulle svara utifrån vad man trodde att brudparet skulle säga. Det var väldigt klurigt och vi fick inte jättemånga rätt. Det var en fråga som alla lag svarade likadant och även brudparet, lite kul tyckte jag. Men du Anna, jag vet att du kan laga mat!! Jag vet också att du faktiskt inte är världens bästa bilförare!!

Trerätters middag i slottets orangeri blev det på kvällen. Mycket trevligt ställe. Förrätten var en slags skaldjurslasagne. Mycket gott. Sedan var det italiensk buffé och senare på kvällen 2 sorters cupcakes. MUMS.

Någonstans mitt i middagen tittade jag ut genom dörren. Regnet ÖSTE ner. Jag såg att bruden också såg det och hon drog nog en suck av lättnad att inte regnvädret kom mitt i ceremonien. Tur med vädret hade de som sagt!!
Det var vackra tal blandat med lite bus. En otroligt trevlig kväll var det. jag som nästan aldrig dansar studsade runt som en tok. Festen blev ju inte sämre av att bruden och brudgummen såg så där äckligt lyckliga ut hela kvällen!

STORT GRATTIS till er båda! Önskar er all lycka på er gemensamma färd!
                           
                      

 

back in buisness

Jaha då var man tillbaka efter strul med Telia och lite semester. Mycket har hänt å jag vet inte var jag ska börja....från början kanske.

heja telia

jag har ingen tv oc inget internet. typiskt när jag har sååå mycket att skriva om.

Ska uppdatera så fort Telia får tummen ur röva! När det nu sker....efter semestern kanske

Freeeedag

Det känns som semester trots att jag har en vecka kvar att jobba. Hoppas den går fort.

Just nu sitter jag och pysslar och grejar med ett kort och en present. Imorrn bär det av norrut! Vi ska på bröllop. Det ska bli jättekul att träffa gamla vänner! Och så ska jag ju ha min fina blåa marängklänning!!!

RSS 2.0