grill å kubb å fotboll

Igår hade jag en underbar dag hos Fam K. Vi grillade, spelade kubb och sen blev det fotbollskamp mellan mig å Herr K haha. Jag (och S) tog ca 120 bilder.....här kommer några få av dem.

Vi ser i alla fall koncenterade ut. Hur det gick behöver vi inte tala högt om....fast det fanns vissa omständigheter som gjorde att det blev som det blev......


Vi hade en spion på motståndarsidan......


men den lilla pappagrisen svek oss...

Det plus att kubbet var gjort av balsaträ gjorde att det inte gick så bra för tjejerna ;)


Sedan skulla Herr K stajla å skjuta fotbollen i mål.....hehe var hamnade den??


och IGEN!!!


Jag tycker nog att jag vann fotbollskampen. Jag träffade målet 80% av gångerna och herr K ja...träffade INTE målet 80% av gångerna hihi. Fast vi kom genmensamt fram till att foppatofflor och dåligt pumpad boll inte var så värst bra förutsättningar!! Fotbollsgolfen utanför ödeshög here we come!!! Måste vi prova på SNART!!! Det var länge sedan.

S fick låna min kamera å jag tror nog hon e en naturbegåvning. Hon tog häftigaste kortet under kvällen!!
Pappa in action!!


Som sagt mycket hände under kvällen.

Lite bus...


Lite mys..


Lite jobb...


å så lite kärlek på kvällskvisten!!

        

Hihi undrar om Fam K kommer få ännu fler jobbiga duvor i skorstenen nu????

sommar

på sommaren blir jag kreativ, jag blir en nattuggla och jag lyssnar mycket på musik. Mycket Per Gessle blir det på sommaren. Igår lyssnade jag på gyllene tider, son of a plumber och soloartisten. En låt som fastnade eller rättare sagt en låtrad som fastnade i huvet när jag skulle sova var

"jag skulle vilja tänka klart, jag skulle vilja tänka en underbar tanke..."

Ja tänk om man någon gång kunde göra det, tänka klart alltså..... det är som vanligt väldigt rörigt där uppe i bollen....

Underbara tankar tänker jag ofta....fast det är nog mer fantasi än verklighet tyvärr :)

7 blommor

Jag har haft en ganska skön midsommar....trodde jag faktiskt inte. Trodde jag skulle känna mig ensammast i världen....men nä. Härlig dag har det varit.

Jag har ju varit och fotat, promenerat med Ida, ätit sillunch, läst bok på gräsmattan, tittat på fotboll. Skulle även laga mat men det blev så sent så jag sparar köttet å beasåsen till imorrn. Mumsat jordgubbar har jag gjort med.

Det enda som saknas är väl nån att krama på......mannen i mitt liv....vem nu det är. Men jag gjorde en krans i morse med 7 sorters blommor. Får väl lägga den under kudden och hoppas på att jag hittar honom i drömmen ;)


Fåntratt

Lilla skruttan har fått våteksem å går nu under namnet fåntratten!!

Stackare!!




Vi gick en sväng i hembygdsparken Ida och jag. Då slapp hon tratten. Men hon är väldigt blå och kletig på halva ansiktet. Hon ser så ledsen ut på ögonen.... Lilla gumman......


En liten klump i magen.....hon är gammal på riktigt nu. Det märks mer och mer

midsommar

Jag har hunnit med massor idag faktiskt. Tog med mig kameran och åkte ut till Hätte och fotade midsommarfirande. Mååånga människor var det. Mååånga foton blev det. Här är ett urval!

 

Så var stången rest!



Lekledare i folkdräkt och dragspelsherrar.



Många stollar ville dansa ;)


Även änderna ville fira midsommar


Den här damen va skön. Bara stog där som värsta fotomodellen!!


Det är vackert i Hätte





seegis

Min dator verkar tro att den också ska få semesterledigt. Den är såååå seg. Sådär som man kan vara innan man ska vara ledig. Nu är ju inte jag där än för jag ska jobba nästan hela sommaren.....men datorn verkar tro nåt annat!! Kom igen nu ladda upp bilden....NU tack!!

gott gottigott gott

En ny liten favorit hittade jag i affären. NEJ jag vet att det inte är Lindt...men den är god brorsan jag lovar!!!




Å idag är det fredagsmys (JO det ÄR fredag....typ). Jag blev plötsligt sååå sugen på kolabönor....det inhandlades en hel påse!!! Så dem ska jag äta mig trött på idag tänkte jag!



MUMS!!

vackert....

Jag förstår mig inte på fotografering....det blir tydligare för varje gång. När jag tar ett kort som hastigast utan att tänka så mycket (ofta med mobilen) så kan det bli jättebra. När jag ser nåt fint och vill ta kort och plockar fram kameran (som borde vara mycket bättre än mobilen) så blir det inte alls samma sak...... vad gör jag för fel :(

Lyckades i alla fall ta några ok kort på himlen. Det är makalöst vackert här utanför fönstret just nu. Man får inte samma känsla av bilderna......som sagt vad gör jag?? Hjälp mig någon!!








Livsfarlig

Japp idag var jag farlig på vägen. Fast det va inte en kotte i närheten!
Men visst blev kortet ganska coolt!!




Tog en till ganska häftig den med!!




dagens vill ha

De här såg jag i en affär här i stan. VILL HA! De va inte alls jättebilliga....


fredagsmys

Dagens fredagsmys är av det udda slaget....i alla fall när det gäller mig.
Te, knäcke med ost, kokt ägg, salta kex med gräslöksost.
Sen ska det hela avslutas med Cola, smågodis å nektarin!!



Nu behöver jag inte äta frukost imorrn...detta är ju som världens frukost :)

sol

Igår var det varmt och soligt.....idag är det varmt och soligt. Igår var jag lite groggy....hade huvudvärk och kände mig helt bakis och avslagen. Idag känner jag mig fortfarande väldigt tung i huvudet och har lite frossa till å från. Ser nån sambandet?? Jippi sommaren är här, bara att vänja sig :(

blomsterbloggen del....?

Det har luktat lite konstigt här senaste dagarna, trodde det va jag men det luktade t.o.m. när jag va nyduschad. Idag såg jag va det var!!!!



Haha den blommar!!! Äntligen! Om ni inte vet hur ni ska få porslinsblomman att blomma så har jag ett hett tips. Strunta i den fullkomligt i 4-6 månader....sen kommer blommorna :)

OJ jag vattnade den idag....hoppas den inte dör nu!!


fint väder idag....eller??

Idag verkar inte vädergudarna kunna bestämma sig. Alldeles nyss sken solen men nu öser regnet ner. Molnen verkar inte vara överens heller:




dagen i bilder

Ja jag hittade ju lite bilder i mobilen också.

Dagen började bra med frukost:
Påminner mig om när jag jobbade på Arlanda. Bara pepsin som fattas ;)

När jag insåg att jag inte kunde gå på studenten deppade jag ihop lite men drog ut tjockis på en lugn promenad i skogen!! Vi hamnade där jag alltid hamnar när jag har bra musik i lurarna - tänkarbänken

När vi vilat oss en stund efter bergsklättringen (jag var svullen i halsen och Ida är gammal så det var en prövning även utan snö!!) hörde jag tjo å tjim nerifrån stan....studenterna. Då suckade jag lite till och gick hem.

Väl hemma insåg jag att mina regnkläder behövde tvättas. När jag tog ut dem ramlade några av Idas bajspåsar ur. Haha väldigt rena nu. T.o.m. dödskallarna höll på att försvinna.



Sen har det varit väldigt mycket fotboll idag.......trodde inte jag skulle vara så intresserad.....men lite spännande är det allt!!

 


omtänksamma människor

är det bästa som finns!! Jag vill bara säga till C att jo jag kan fortfarande andas!! ;)
Ska inte skrämma upp dig på det där viset mer, lovar!!! Men 1000 tack för att du bryr dig!


hrm...

Jag lovade viss nån stans i början av mitt bloggande att detta inte skulle bli en gnällblogg......därför har det inte blivit några inlägg idag ;)

Nä man ska va positiv!! Jag gick ut å fotade lite mer i trädgården...händer mycket nu, nya blommor varje gång. Jag kanske borde göra om detta till en blomsterblogg hihi.

Nu har den slagit ut ordentligt!!



Måånga humlor var det. Jag börjar tvivla på min kamera. Jag brukar få riktigt bra närbilder....men den här gången gick det inte alls...beror på kameran eller fotografen??? kameran tror jag hihi.



Regn är inte bara skönt, det kan vara vackert också!!




snart, Snart, SNART kommer gubbarna!!!!!



fredagsmys

Jaa jag ville ju som sagt inte ens ha popcorn.... det blev 5 små rätter istället. Nu jäklar i havet ska jag bli frisk!!!


ska det vara på detta viset??

Tycker du att det här är okej, ska det vara så? Va ska det det??

SVAR: NÄ Kan nån bryta min förkylningsförtrollning nu tack!! Är såå less på skiten. Inatt kunde jag inte sova utan låg å funderade på dagis-förskola.....kommer kanske ett aggressivt inlägg om det senare när jag orkar.
Var kan man köpa sig ett immunförsvar?? Behöver ett omgående innan jag blir knäpp i huvet på riktigt!!

Snart kommer iDa å då får jag i alla fall lite sällskap...eller ja hon kommer ju ligga i sitt rum å tryna men det är i alla fall en individ till i huset. Gjorde misstaget att läsa en deckare där mördaren ger sig på ensamma kvinnor i deras hem.....inte världens smartaste kom jag på när det va försent.

Idag är det i alla fall fredagsmys på G å jag är inte ens sugen på popcorn, då fattar ni hur risigt jag mår!! Nä jag ska chocka kroppen med massa frukt istället.....få se om det hjälper!! Fortsättning på mitt elände följer ;)








 







måndagsmys

Jaa det är en skön dag idag!!


tjohooo det regnar!!

Efter en rent ut sagt skitjobbig dag på jobbet så regnade det som bara den när jag åkte hem. Just då kände jag att det var rätt skönt att inte ha en hårig hund som måste ut i blötan. Jag älskar regn och jag hade regnkläder på mig men det va himla skönt att komma hem och ta av allt det blöta.

Och NU ska jag krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp te å en mumsmums.
Life is pretty good right now!!


det brinner det brinner

Ja, nån stans här i närheten brann det förut. Jag trodde hela kvarteret grillade ;)
Men sen kom det en brandbil med sirener och allt. Jag flög upp ur solstolen och skulle knäppa kort men hann inte. NU ca 4 timmar senare kom brandbilen igen....förmodligen för att kolla läget. Och åter igen va jag för seg för att få med bilen på kort......men det händer grejer i Bäck må jag säga!!

fröken effektiv!

Idag har jag minsann jobbat på bra. fast inte med det jag skulle. Jag skulle skriva IUP:er...men glömde alla jobbpapper på jobbet så det får bli imorrn!

Jag har ätit frukost, tränat (ja faktiskt), tvättat, sett på tv, promenerat med Ida, ätit lunch, läst bok, rensat jordgubbslandet (har en del blommor på plantorna nu äntligen så jag hoppas på många gubbar....snart!!) tittat på tennis, slutat tittat på tennis för det gick inge bra.

Vad ska jag göra nu då?? Jo lite hemmaspa med diverse krämer å lite filning på naglarna. Sen måste jag äta nåt igen....man blir hungrig av att göra så mycket. Sen ska jag lämna Ida och bilen. Somnar förhoppningsvis ovaggad inatt!


apropå saknaden igår...idag saknar jag bara människor som jag vet att jag snart (nåja snart eller sen) kommer att få träffa, och det är inte alls lika jobbigt! :)

saknar

Från att ha varit en helt underbar dag så är det nu en lite deppig kväll. Fast jag tycker om deppiga kvällar så det gör inget. Jag skulle gå ut med Ida men det va så skönt ute så jag satte mig på trappan istället å bara mös. Då kom den smygande....saknaden. Jag saknar en massa just nu.  Jag saknar individer som inte finns mer, individer som finns men är aldeles för långt borta, både fysiskt och även psykiskt. Jag saknar mig själv. Den jag var, den jag åter vill bli. Åh kan man inte bara snabbspola livet ett par månader....skulle vara SÅ skönt att veta liiite mer om vad som kommer hända i mitt liv. Trött på det här huset nu.

ännu mer blommor å sånt

Hos fam K fanns måååånga fina blommor. Lite fina kort blev det tycker jag.


Deras syrener har slagit ut mer än mina. Doftade underbart!!



På säbyvägen växer det blommor där de inte borde trivas hihi


Så här mysigt är det att sitta under äppelträdet









Sen när jag kom hem såg jag att det äntligen kommer blommor på rododendron:




Kalasdag

Idag har jag hunnit med massor. Vart på stan å köpt byxor å present. Varit hos fam K å grattat Fru K. Grattis Grattis!! Fick grillspett och jordgubbstårta. MUMS!! Å nya grillen funkade perfekt.

Måååånga bilder tog jag. När jag la in dem i datorn va det 96. Sen försvann några suddiga och dåliga på vägen....men en hel del blev det i alla fall. Mest på gullungen så klart men de andra fastnade också.

Här kommer ett urval.....det va inte lätt att välja kan jag säga.

Det var många treor i födelsedagen så 3 paket tyckte jag va bra ;)



Här står ju födelsedagsbarnet och grillar på sin nya grill!! Hon ser rätt nöjd ut!!


Själv la jag mig i vilstolen å tog kort på aktiviteten runtomkring :)


Herr K å Gullungen fick ta över på slutet


Klart att servera


A och Gullungen lekte krocka med huvetleken....
.....ingen fick hjärnskakning tack å lov.
Syskonkärlek eller....


Vackra sommarflickan S!!


Tjockis va med på kalas å fick träffa.....


....stilige Gus


fast Ida tyckte han va lite för på idag och sa ifrån.
haha hon börjar verkligen bli en gammal surtant nu...

solen lyser....

...himlen är blå...

Jag gillar inte solen, solen gillar inte mig. Men jag gillar att fota solen!! Denna är tagen med mobilen. SÅ cool tycker jag i alla fall


mer natur!!

var på promenad i fina ekskogen här i Tranås idag. Fint ställe mitt i stan!!

Älsklingsblomma nr 1!!!


Solen gillar inte mig, men den är vacker!! Å spökträdet med!


Ekskog


Knasiga träd





Just det!! En varning till familjen K....detta kan man se från toppen hihi


10 år

10 år av sorg, 10 år av saknad. 10 år av frågor utan svar.

Det känns som igår, samtidigt som det var en annan tid, ett annat liv.

Man lär sig leva sitt liv, men det blir aldrig som innan. Det fattas något. Jag känner det så starkt fortfarande.

Jag funderar ofta på hur ditt liv skulle sett ut nu, om du hade haft något. Och hur hade mitt liv sett ut??? Nu har jag varit utan dig dubbelt så länge som jag kände dig. Helt sjukt. 5 år som förändrar livet. Ett ögonblick, en händelse som förändrar livet - totalt!! varför varför varför varför varför varför varför varför varför..........


"kan du se mig ifrån himlen,
när du talar till mig om natten,
låt mig börja om på nytt igen,
kan du se mig ifrån himlen"


suck


blombilder

hittade lite fler bilder....denna gång tagna i trädgården för nån vecka sen.

De här kommer jag sakna när jag flyttar....påminner om hemma. Alltså hemma hos mamma!! Mitt första hem.
(för er som inte hänger med är Kungsängslilja Upplands landskapsblomma!)


Pärlhyacint är också en favoritblomma. den här bilden gillar jag








De här stackarna har jag glömt å nu har de börjat blomma :(



Mina änglar. Bor inte i trädgården men de är fina!


Ok den här växer inte heller i trädgården. Köpte en buket för snart 2 veckor sedan. De är fina än!! Fantastiskt


mobilbilder

hittade lite fina mobilbilder....

Det här kallas motljus...tror jag ;)
Borde verkligen gå en fotokurs!! Cool bild i alla fall tycker jag.


Det här kallas...vacker plats på jorden! Eller kanske slutet i tunneln som jag skrev om häromdan hihi



En annan vacker plats på jorden






Tjockis har vårkänslor....eller löss?!?!?!??


Just det glömde skriva om besöket i helgen. Faster å hennes karl kom å hälsade på. De var på husvagnsturné och svängde av till Tranås på vägen. MYCKET uppskattat!!! Trots att melodifestivalen va rena sömnpillret hade vi en trevlig kväll!! Tack för besöket å välkomna tillbaka!!



Medan Ida hade sitt tokryck lyckades jag fånga besökarna på bild....lite paparazzivarning jag vet ;) Sorry

sommar

Jaha, idag är det JUNI. Va det inte februari nyss?? Jag undrar om det beror på att jag befunnit mig i min lilla bubbla hela året, men brukar inte våren gå rätt fort även i vanliga fall?? Ja jag vet inte men imorrn måste jag ta med gympadojjorna till jobbet....kan inte gå i gummistövlar hela sommaren. Fast jag har faktiskt tagit hem alla vinterkläder. DET är bra gjort tycker jag.

RSS 2.0