Tältsemester

Kanske dags att berätta lite om vår korta men intensiva campingsemester. Planen var att vara borta i ca 5-6 dagar. Hundarna var installerade på "hotell" och bilen packad (nåja lite senare än planerat, men vi hade inte bråttom). Resplanen var att åka ett varv runt Vättern med ett antal stopp på vägen. Först kom vi till Falköping, vi åkte in i steden för att handla på apoteket (myggmedel och solkräm, det var faktiskt soligt och varmt den här dagen!!) och kolla kartan över Falköping med omnejd. Vi åkte förbi en skylt där det stod "begravningsmuseum". Det lät udda sa jag, det måste vi ju bara se!! Så vi åkte till FONUS begravningsmuseum. Mycket udda ställe men väldigt fina saker att titta på och faktiskt intressant. Vidare åkte vi mot Skara. På vägen stannade vi till i Gudhem och tittade på muséet och klosterruinen. På muséet fanns en söt kvinna som berättade för oss om Gudhems historia. Hon var väldigt kunnig och det var intressant. Men hon slutade ju aldrig prata.....
Tanken var att vi skulle bo på en camping i Skara en natt och sen vara på sommarland en dag och sova på den campingen en natt. Vi åkte till den första campingen men åkte snabbt därifrån. Inget mysigt ställe. Vi åkte till sommarlandcampingen istället. Först fick vi stå en timme i kö......sedan när vi kom fram till receptionen skulle man ta nummerlapp och vi fick köa en timme till!! Vi lärde oss att gå ut å reka när man kommer till ett nytt ställe. Å på så sätt slippa sitta still i två timmar utan att kunna göra nåt!! Väl framme lyckades vi få ett bra pris. två nätter på camping, två dagar på sommarland....OCH all inklusive. Dvs vi fick äta mat, dricka läsk, kaffe, te, kakor, mackor, våfflor, sockervadd, popcorn hur mycket vi vill!!! Både på sommarland och på campingen. All inclusive var på lördagen och söndagen men vi kom ju på fredag kväll så första kvällen blev det riktig campingmiddag. Ravioli och nudlar! Minst lika gott som maten på sommarland! Lördagen och halva söndagen spenderade vi inne på sommarland. Efter att ha åkt alla karuseller som inte var för små barn tyckte vi att badlandet var nog det roligaste. Där var vi länge. På söndagen regnade det men det gjorde inget. Det var lite folk och blöta var vi ju redan! Perfekt. Efter att ha ätit oss riktigt mätta åkte vi vidare norrut. Mot Karlsborg. På vägen stannade vi i Varnhem och tittade på muséet och klosterruinen och kyrkan. Vi hade läst att man skulle få se schenkulisser från filmerna om ARN men vi hittade inget, de var på ett annat ställe i Varnhem. Det får vi ta en annnan gång.
Vi bestämde att vi skulle försöka hinna till Karlsborgs fästning innan den sista guideturen gick för kvällen så vi hade faktiskt lite bråttom för första gången. Men vi hann fram i god tid. Den guidade turen tog ca 1,5h och var jättehäftig. Nu var det bara vi och 4 personer till så det kändes lite konstigt. Turen innan hade bestått av 50 pers. Men det var en upplevelse som jag kan rekomendera, det blir roligare om man lever sig in lite i historien.
Sedan var klockan sex på kvällen och vi tittade runt lite runt om fästningen. Sedan hade vi hemlängtan. Maken ville INTE sätta upp det dyblöta tältet och vi hade inga fler stopp inplanerade så vi åkte helt enkelt hem. Det tog bara ett par timmar. Vid halv nio var vi tillbaka i Tranås. Så skönt det var att komma hem.

Som sagt en kort men otroligt intensiv semester. 3 dagar istället för 5-6. Vi hade det jättebra trots att vädret inte riktigt var det roligaste.


       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0